24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOlandezii exultă după succesul de la Split

Olandezii exultă după succesul de la Split

Marco van Basten este euforic şi susţine că victoria din acest amical va avea impact în plan internaţional.

 

 

Reprezentativa Olandei, adversara României în Grupa C la Campionatul European 2008, a învins miercuri seară, cu 3-0, selecţionata Croaţiei, într-un meci amical disputat de la Split. Golurile au fost marcate de Heitinga (‘9), Huntelaar (’36) şi J.V. of Hesselink (’88).

Selecţionerul „Portocalei mecanice“, Marco van Basten, a trimis în teren următorii jucători: Van der Saar – Melchiot (De Jong, ’71), Heitinga, Mathijsen, De Cler – De Zeeuw, Van Bronckhorst – Sneijder, Van der Vaart (J. V. of Hesselink, ’84), Babel (Afellay, ’55) – Huntelaar (Emanuelson, ’74).

România va juca în compania Olandei pe 17 iunie, la Berna. Din Grupa C a Euro 2008 mai fac parte Franţa şi Italia.

 

„Evoluţia noastră mă umple de satisfacţie“

 

La finalul partidei de la Split, Marco van Basten era euforic şi a declarat că victoria din acest amical va avea impact în plan internaţional deoarece croaţii şi-au creat un nume important în fotbalul mondial.

„Acest rezultat va avea impact în plan internaţional. Este important să tratăm cu seriozitate şi meciurile amicale. De aceea trebuie să îmi felicit jucătorii pentru atitudinea lor. Au jucat cu adevărat bine. Evoluţia noastră mă umple de satisfacţie şi încredere. Croaţia şi-a creat un nume important în ultimii ani. Poate că acum suntem puţin euforici, dar cred că a fost o victorie binemeritată“, a spus selecţionerul Olandei.

 

„Mergem la turneul final ca să-l câştigăm“

 

Marco van Basten susţine că Olanda are şanse să câştige Campionatul European care se va desfăşura în iunie.

„Avem cele mai dificile obstacole în cale: Italia, Franţa şi România. Dacă vom trece de faza grupelor, orice este posibil. Am încredere. Să mergem la turneul final cu gândul de a-l câştiga, nu de a face act de prezenţă“, a spus selecţionerul olandez

Van Basten nu s-a sfiit să le dea un sfat selecţionerilor Franţei şi Italiei, Raymond Domenech, respectiv Roberto Donadoni: „Selecţionaţi jucători buni!“

Selecţionerul Olandei a precizat că au dreptate cei care spun că naţionala României nu este la fel de valoroasă când absentează Mutu.

„Mutu este crucial pentru reprezentativa României“, a subliniat tehnicianul „Portocalei mecanice“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS