14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportO profesionistă printre profesionişti

O profesionistă printre profesionişti

Craioveanca Elena Bogdan, finalistă la dublu în turneul juniorilor de la Australian Open, s-a aflat pentru câteva zile acasă. Tenismena legitimată la Olimpia Bucureşti a povestit prima sa experienţă la un turneu de Grand Slam.

– Elena, te gândeai că la prima ta participare la un Grand Slam vei juca finala?
– Australian Open 2008 a fost primul Grand Slam la care am participat. Am mers acolo pentru a acumula experienţă, să joc cât mai bine. A fost grozav, m-am simţit ca o profesionistă printre profesionişti. A fost o atmosferă super şi s-a văzut şi în rezultatele mele: am jucat finala la dublu şi am ajuns în optimile de finală la simplu.
– Povesteşte-ne mai multe despre confruntările de la Australian Open.
– La simplu, în primul tur, am trecut în trei seturi de Zi-Jun Yang (locul 42 mondial), din Hong-Kong, după care am jucat cu australianca Marija Mirkovici şi am câştigat tot în trei seturi. În optimile de finală am pierdut în două seturi, în faţa chinezoaicei Yi Miao Zhou (locul 15 mondial). La dublu am făcut pereche, în premieră, cu japoneza Misaki Doi. Am jucat foarte bine fiecare meci în parte. Am întalnit favorite încă din al doilea tur. În semifinală a fost o mare luptă. Am salvat o minge de meci, după care am câştigat în setul decisiv. Aşa am ajuns în  finală. Minunat, finala de Grand Slam la prima participare!

Vreau să particip la toate turneele de Grand Slam

– De opt ani, de când practici tenisul, ai cucerit aproape câte un trofeu pe an.
– Aşa este. Începutul a fost acum opt ani, cu domnul Marian Dragu. Mai târziu, acest sport a început să facă parte din viaţa mea. În fiecare an am realizat performanţe: campioană naţională la zece ani, vicecampioană naţională la 12 ani, campioană naţională la 14 ani, campioană balcanică la 14 ani, campioană la 18 ani (cu echipa CS Olimpia Bucureşti). Rezultatul de la Australian Open este cel mai bun al meu de până acum şi, la fel ca întotdeauna, îl dedic susţinătorilor mei.
– Te-ai mutat cu tenisul mai întâi la Constanţa, sub comanda lui Daniel Dragu, iar de la 1 decembrie 2007 ai trecut la Olimpia Bucureşti, unde te pregăteşti cu antrenorii Ovidiu Popescu şi Adrian Iovănescu. Şcoala unde o faci?
 – La Craiova, unde sunt elevă la Liceul „Matei Basarab“, un liceu în care sportul îşi are locul său, unde munca şi rezultatele mele sunt apreciate.
 – Care sunt următoarele competiţii la care vei participa şi ce îţi propui pentru 2008?
– Voi merge în America de Sud, la un circuit de patru turnee care va debuta pe 25 februarie. Pe viitor îmi doresc să pun mai multă agresivitate în jocul meu şi să particip la toate turneele de Grand Slam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS