13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-a dezumflat Israel

Ne-a dezumflat Israel

Israel 1

România 0

• Stadion: „Ramat Gan“,
Tel-Aviv, spectatori: 5.000.

• A marcat: Golan ’25.

Israel: Aouate (Davidovich ’46) – Ziv, Ben Haim (Gershon ’46), Strul (Saban ’68), Dayan – Cohan, Ohayon (Gazzal ’67), Benayoun, Itzhaki (Ben-Shushan ’46) – Barda, Golan (Baruchyan ’60). Antrenor: Dror Kashtan.

România: Lobonţ – Contra (Ogăraru ’87), Tamaş (Moţi ’90+1), Goian, Ştefan Radu (Neşu ’90+1) – Cociş, Ov. Petre, Chivu – Nicoliţă (Fl. Petre ’46, G. Bucur ’83), Mutu – Marica (Dică ’46). Antrenor: Victor Piţurcă.

• Cartonaşe galbene: Ziv, Cohan.

• Cartonaş roşu: Ov. Petre (’23)

• A arbitrat: Duarte Gomez (Portugalia).

 

Naţionala României a avut o prestaţie modestă la Tel-Aviv, în faţa Israelului, şi a pierdut cu 1-0. Eliminarea lui Ovidiu Petre din minutul 23 a cântărit decisiv în stabilirea învingătoarei.

 

 

Într-o perioadă în care jucătorii şi staff-ul echipei naţionale de fotbal a României vorbeau despre o calificare în fazele superioare ale Campionatului European, în calcul fiind luată, la un moment dat, şi finala, uitând parcă de componenţa grupei care ne aşteaptă în Elveţia, reprezentativa Israelului ne-a administrat o înfrângere dureroasă. La Tel-Aviv, gazdele s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Golan, în minutul 25.

Echipa lui Victor Piţurcă a început promiţător şi a avut o posesie remarcabilă în primele zece minute, dar nu a reuşit să pună în pericol poarta lui Aouate. De partea cealaltă, israelienii au încercat să se apropie în viteză şi cu pase simple de careul nostru, de câte ori au avut ocazia. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 11, când Golan l-a depăşit în viteză pe Tamaş, dar nu a reuşit să şuteze convingător după ce a fost servit excelent de un coechipier.

În minutul 23, s-a petrecut un episod care avea să cântărească decisiv în desfăşurarea partidei. Ovidiu Petre a văzut direct cartonaşul roşu, pentru că l-a lovit pe Cohan, după ce iniţial israelianul îl faultase pe român. La doar două minute de la acest incident nefericit, gazdele au înscris singurul gol al întâlnirii. După o lovitură de colţ de pe partea dreaptă, mingea a fost trimisă de Cohan în faţa porţii, de unde Golan l-a învins uşor pe Lobonţ. Până la pauză, România şi-a creat o singură ocazie clară de gol, în minutul 30, când Bănel Nicoliţă a centrat din corner, iar Cociş a reluat cu capul în transversală.

 

Putea să fie 2-0

 

La începutul părţii secunde, Victor Piţurcă l-a introdus pe Dică în locul lui Marica, şters în primele 45 de minute. Acesta a ratat cea mai importantă ocazie de gol a României. Mutu a driblat tot pe partea dreaptă, a centrat în careu, iar stelistul nu a putut introduce balonul în poartă din marginea careului mic, lovitura sa de cap trecând mult pe lângă poartă.

Cu un om în plus, Israelul a mai avut două ocazii imense de a majora diferenţa de pe tabelă. Mai întâi, în minutul 59, Lobonţ a respins cu piciorul şutul lui Bardal, iar opt minute mai târziu, Ben Shushan a expediat un şut din alergare, dar „pisica“ s-a opus din nou printr-o deviere uşoară, mingea atingând şi bara înainte să iasă în corner. Israelienii au cerut chiar şi o lovitură de la 11 metri în minutul 63, la un duel între Florentin Petre şi Ben-Shushan, dar centralul, care se afla foarte aproape de fază, a lăsat jocul să continue. România a evoluat haotic până la finalul partidei, mijlocaşii şi atacanţii lui Piţurcă fiind total lipsiţi de inspiraţie.

Partida de la Tel-Aviv a început cu o mică întârziere faţă de ora stabilită, iar stadionul Ramat Gran nu a fost deschis publicului în totalitate, astfel încât spectatorii au putut urmări partida doar de la una dintre tribunele arenei din Tel Aviv. Fundaşul lui Dinamo, Cosmin Moţi, a fost convocat în premieră la naţională de Victor Piţurcă şi a debutat în prelungirile partidei de la Tel-Aviv. România nu mai pierduse în deplasare cu selecţionata Israelului de pe 8 aprilie 1981, când a fost învinsă cu 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU