12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoroşanu îl vrea în genunchi pe Erhan Deniz

Moroşanu îl vrea în genunchi pe Erhan Deniz

Luptătorul care va reprezenta România în gala K1 din capitala Ungariei şi-a propus să-l „spargă“ pe oponentul său turc, călcându-i pe urme idolului său, voievodul Ştefan cel Mare.

În ciuda faptului că sportul i-a oferit cele mai mari satisfacţii (faimă şi bani), luptătorul de kick boxing Cătălin Moroşanu a recunoscut că, după ce va renunţa la activitatea competiţională, nu va urma antrenoratul. „Moartea din Carpaţi“ este student la Facultatea de Drept din Dealul Copoului şi a afirmat că este pregătit să facă ordine şi pe „ringul“ dreptăţii, dar marea sa provocare o constituie politica. „Nu mă văd antrenor, deoarece nu am răbdare cu sportivii. Cred că am să intru în avocatură, dar şi în politică. Mie îmi place politica de dreapta, deoarece sunt un naţionalist convins“, a spus Moroşanu.
Sportivul pregătit de Mihai Constantin la clubul „Scorpions“ Iaşi, devenit între timp imaginea unui producător important de vinuri din Moldova, este un adevărat showman, pe ring şi în afara lui. Moroşanu este deja un nume cunoscut în circuitul Local Kombat din România, unde are 13 victorii, dintre care 11 prin K.O, iar în galele K1 nu a disputat decât un singur meci, pierdut însă în faţa binecunoscutului Stefan Leko.

Adversar cu experienţă pentru român

Următoarea provocare a lui Cătălin Moroşanu este gala de la Budapesta, din acest weekend, unde se vor desfăşura şase meciuri, iar câştigătorii vor ajunge în finala europeană de la Amsterdam. Printre cei care vor urca pe ringul amplasat într-o sală care poate găzdui 13.000 de spectatori, vor fi nume cunoscute în galele de K1, precum Zabid Samedov, Serghei Gur, Bardosi Sandor, Errol Zimmerman, Petr Vondracek, Bjorn Bregy şi Paola Mataele. „Moartea din Carpaţi“ va evolua mâine într-un meci al tinerelor speranţe, oponentul său fiind turcul Erhan Deniz, a cărui valoare este apropiată de cea a sportivului român.
Moroşanu, care este cunoscut în lumea luptelor din K1 şi ca sportivul care la începutul fiecărei lupte se exprimă pe ring prin celebra HAKA, precum rugbiştii din Noua Zeelandă, a afirmat că îşi doreşte nespus de mult victoria în duelul cu Erhan Deniz. „Vreau să-l înving pe turc în gala de la Budapesta. Mă voi bate pentru victorie, iar dacă am să pierd, totuşi, o voi face cu fruntea sus! Mi-aş fi dorit să lupt în Ungaria cu cehul Petr Vondracek, cel care l-a învins la Iaşi pe Ciprian Sora, dar nu s-a putut. Aş fi vrut să-i răzbun pe români, dar probabil că am să o fac cu altă ocazie“, a punctat Moroşanu.

O victorie l-ar propulsa în lumea bună din K1

La 23 de ani, Cătălin Moroşanu este primul român invitat să participe la un Grand Prix european, mai precis la o semifinală a turneului de la Amsterdam, după cum a menţionat antrenorul Mihai Constantin. „Sâmbătă (mâine – n.r.) Moroşanu va lupta cu turcul Erhan Deniz, la Budapesta, iar dacă va câştiga acest meci va urca pe 26 aprilie la puternica gală K1 de la Amsterdam, cea mai redutabilă din Europa. În capitala Ungariei, elevul meu va avea un adversar redutabil, turcul având 33 de victorii prin KO în cele 43 de meciuri disputate până acum. Este un adversar incomod, dar Cătălin va da totul în ring pentru a nu dezamagi. Visul lui este să ajungă la celebra gală finală de la Tokio, acolo unde luptă adevăratele vedete din K1“, a spus Constantin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU