21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu - Gasquet, primul meci

Hănescu – Gasquet, primul meci

Ieri s-a stabilit programul meciului de Cupă Davis, dintre România şi Franţa, care va debuta astăzi şi se va încheia duminică în sala „Transilvania“ din Sibiu.
Duelul va fi deschis de meciul de simplu dintre Victor Hănescu (foto) şi Richard Gasquet, partida inaugurală fiind programată de la ora 13.00, apoi urmează meciul dintre Andrei Pavel şi Jo-Wilfried Tsonga, finalistul de la Australian Open.
Mâine, de la ora 14.00, va avea loc partida de dublu Florin Mergea/Horia Tecău şi Arnaud Clement/Mickael Llodra, în timp ce duminică sunt programate disputele Andrei Pavel-Richard Gasquet şi Victor Hănescu-Jo Wilfried Tsonga, primul începând la ora 13.00.
Partidele se vor disputa după sistemul cel mai bun din cinci seturi, în funcţie de scorul general, acest sistem putând fi restrâns la două seturi din trei. România şi Franţa s-au întâlnit de opt ori în Cupa Davis până acum, şapte dintre dispute fiind adjudecate de tenismanii din Hexagon.
Singura dată când românii i-au învins pe francezi a fost în 1974, când selecţionata tricoloră era formată din Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Toma Ovici, scorul acelui meci fiind 3-2 pentru România. Pentru cele două echipe aceasta este a treia dispută directă din ultimii cinci ani, Franţa impunându-se de fiecare dată în precedentele două meciuri cu acelaşi scor, 4-1, în 2003 la Bucureşti şi în 2007 la Clermont-Ferrand.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS