17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdevăratele rezultate sunt cele din campionat

Adevăratele rezultate sunt cele din campionat

Universitatea Craiova se apropie cu paşi repezi de finalul cantonamentului din Antalya, iar antrenorul Nicolo Napoli i-a asigurat pe suporteri că, în ciuda înfrângerilor suferite în Turcia şi a unor prestaţii nesatisfăcătoare, echipa va avea altă faţă în meciul cu CFR Cluj, dar şi în celelalte partide care vor urma. „Craiova nu retrogradează dacă ia bătaie în amicale“, a spus italianul, încercând să scuze jocul elevilor săi.
Două înfrângeri, o remiză şi o victorie este bilanţul alb-albaştrilor în Antalya, dar adevăratele rezultate ale acestui stagiu de pregătire se vor vedea abia la reluarea campionatului. Desigur, nu contează prea mult că te bat rezervele lui Sturm Graz sau că faci egal cu Zalaegerszeg, dacă reuşeşti un rezultat bun la CFR Cluj. Nu trebuie să cădem însă nici în partea cealaltă şi să facem din partida din Gruia un capăt de ţară.
Până la urmă, este un singur meci, iar ca el vor mai fi 14 până vom trage linie şi vom aduna. Mai important este jocul cu Pandurii, una dintre contracandidatele la salvarea de la retrogradare, apoi ne aşteaptă alte două dispute dificile, cu Unirea Urziceni, în deplasare, şi cu Rapid, pe teren propriu. Abia după aceea vom putea trage concluziile în ceea ce priveşte acumulările din perioada de iarnă.

Stoianof, la FC Caracal

Alb-albaştrii mai au câteva zile de stat în Antalya, duminică urmând să ajungă acasă. Ultimul amical pe pământ turcesc este programat mâine, în compania germanilor de la Hertha Berlin II. Accidentat în debutul turneului, ghinionistul Ciprian Tănasă are mari şanse să joace în meciul cu nemţii. Şi Mircea Bornescu ar putea reveni în poartă, pentru a nu-şi ieşi din mână, chiar dacă la Cluj titular va fi Bănică. În schimb, Michael Baird pare să fi încheiat socotelile în Antalya din cauza unor probleme medicale.
După revenirea în Bănie, juveţii vor continua să se antreneze încă două săptămâni, perioadă în care au programat şi un ultim test, la Caracal, cu FC Drobeta.
După ce varianta Yoyo Nanjing a căzut, jucătorul refuzând să dea probe, oficialii Universităţii au decis ca Ovidiu Stoianof să fie împrumutat la FC Caracal, echipă la care vor mai ajunge şi patru componenţi de la Primăvara, Neagoe, I. Găman, Argintaru şi Boangiu. Din lotul formaţiei de ligă secundă mai fac parte doi fotbalişti ai Ştiinţei, Piko şi Firţulescu. După cinci amicale în Turcia, Universitatea II va susţine mâine primul test în Bănie, de la ora 11.00, în compania Armatei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS