Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Handbal (m), Liga Naţională. Energia a retrogradat un loc
Energia Pandurii Târgu Jiu a fost devansată în clasament de Poli Timişoara, după ce bănăţenii au câştigat cu 10 – 0 la „masa verde“ jocul cu UCM Reşiţa din prima etapă a returului, deşi pe teren pierduse. Gorjenii au revenit pe loc retrogradabil, dar sunt încrezători că pot învinge Poli Timişoara în meciul direct, care va avea loc la Târgu Jiu. „Dacă acesta este regulamentul… Ne-am fi dorit ca Reşiţa să câştige meciul cum a şi făcut pentru că Timişoara este în luptă directă cu noi pentru evitarea retrogradării. A fost un moment de neatenţie al reşiţenilor. Toată lumea trebuie să se conformeze regulamentelor FRH. Am pierdut şi noi, dar mergem înainte cu fruntea sus pentru că ne-am câştigat meciurile în teren. Decizia de a oferi Timişoarei două puncte ne dezavantajează puţin, dar meciul direct cu Poli va fi la Târgu Jiu, unde sperăm să ne luăm revanşa“, a comentat Sorin Toacsen. Şi HC Odorhei a contestat dreptul de joc al lui Goran Andrijasevic de la Energia, dar gorjenii au rămas cu punctele.

Box. Victor Puiu îşi va apăra titlul pe 29 februarie

Boxerul român Victor Puiu, antrenat de Adrian Teodorescu, îşi va apăra titlul de campion al Canadei la categoria semigrea, pe 29 februarie, în aceeaşi gală în care campionul mondial IBF, Lucian Bute, îl va înfrunta pe americanul William Joppy. „Lupo“, care a devenit campion al Canadei în 2005, când l-a învins pe canadianul Adam Green, îl va înfrunta pe Leonardo Rojas din Peru, al cărui palmares cuprinde şapte victorii (două prin KO), cinci înfrângeri (două prin KO) şi trei remize. În cadrul aceleiaşi gale se vor mai disputa următoarele partide: Renan St-Juste (deţinătorul titlului continental american WBC) – Mohamad Said, Baha Laham – David Tyson Gomez. Cererea de bilete pentru Gala InterBox este foarte mare, până acum fiind achiziţionate 9.000 de bilete.

Rugbi. „Stejarii“ au de ce să tragă tare cu Georgia

Meciul de sâmbătă, dintre România şi Georgia, care va avea loc de la ora 14.00 pe stadionul din Tbilisi, are o miză aparte pentru jucătorii celor două formaţii, cel mai bun rugbist din fiecare echipă urmând să primească un trofeu şi un premiu de 1.500 de dolari de la Rompetrol Georgia. Cei care vor alege câştigătorii vor fi managerii fiecărei formaţii, împreună cu un reprezentant Rompetrol Georgia, aşa că din partea României soarta celor 1.500 de dolari stă în mâinile lui Mircea Paraschiv. „Încă nu am stabilit criteriile de acordare a premiului, însă cu siguranţă nu îl va primi acel jucător care ţine neaparat să înscrie cât mai mult ca să impresioneze. Va conta jocul în ansamblu şi aportul jucătorului în angrenajul echipei“, a spus Mircea Paraschiv.

Pintilie şi-a pus alegătorii în cap. AJF Vâlcea sună adunarea

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Vâlcea are programată, mâine, Adunarea Generală Ordinară, printre cele 12 puncte de pe ordinea de zi fiind trecute şi două mai sensibile. Mai precis, vrea să schimbe sistemului competiţional pentru sezonul viitor, fostul preşedinte al AJF, Mihai Persu, susţinând mai de mult această idee. Persu a demisionat atunci când a fost refuzat. Cel mai aprig oponent al lui Persu a fost chiar Constantin Pintilie, la vremea aceea doar vicepreşedinte al asociaţiei. În prezent preşedintele AJF, Pintilie va propune spre votare patru sisteme, asemănătoare cu cele ale predecesorului său, iar conducătorii echipelor trebuie să aleagă unul. Unii dintre reprezentanţii combatantelor din Vâlcea nu prea agreează schimbarea sistemului de competiţii, în schimb s-ar arăta dispuşi să facă altă înlocuire, cea a preşedintelui. Pintilie nu mai este la fel de popular ca în momentul în care a fost ales, mulţi dintre votanţii săi „căindu-se“ acum că l-au ales pe „Taliban“.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version