12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRepetiţie pentru meciul de la Cluj

Repetiţie pentru meciul de la Cluj

Universitatea – Sosnowiec        1-0
A marcat:
Prepeliţă ‘6.
„U“ Craiova: Bănică – Bărboianu, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Săceanu, Dilevski – A. Ionescu –  Fl. Costea, Wobay. Au mai jucat: Dănănae, V. Găman, M. Costea, Dina, Gângioveanu, Luţu şi Buşu. Antrenor: Nicolo Napoli.
Sosnowiec: Bensz – Kloda, Hosic, Ciesielski, Komorowski – Bednar, Berlinski, Pach, Luczywek – Balecki, Olszar. Au mai jucat: Marek, Cygnar, Swider, Skorski, Szatan, Bodziony, Folc, Smarzynski. Antrenor: Andrzej Orzeszek.

Alb-albaştrii s-au impus la limită în faţa polonezilor, antrenorul Nicolo Napoli folosind o formulă de echipă apropiată de cea pe care o va alinia în Gruia. 

Universitatea Craiova a învins cu scorul de 1-0 formaţia poloneză Zaglebie Sosnowiec, într-un meci amical disputat ieri după-amiază în Antalya (Turcia). Golul alb-albaştrilor a fost marcat în minutul 6 de mijlocaşul Andrei Prepeliţă. Nicolo Napoli a trimis în teren o echipă care va semăna, probabil, cu cea pe care o va alinia pe 23 februarie, în faţa celor de la CFR Cluj.
Pentru că Bornescu este suspendat la partida din Gruia, Bănică a fost titular, tehnicianul italian dorind să-i ofere cât mai multe meciuri rezervei lui „Jose“ pentru a o acomoda cu poarta. Îmbucurător este faptul că Bănică nu a primit ieri gol. Napoli a început cu Bărboianu fundaş dreapta, post pe care eram obişnuiţi să-l vedem pe Dănănae, restul liniei de fund rămânând nemodificată. Experimentatul Săceanu pare să aibă mai mult credit decât tânărul Valerică Găman, în timp ce Dilveski este forţat în banda stângă. Andrei Ionescu a revenit şi el printre titulari, după ce meciul trecut a sărit din schemă pentru că nu a vrut să execute alergările pe ciment comandate de Napoli. În lipsa lui Tănasă (accidentat), antrenorul Universităţii a fost nevoit să joace cu Florin Costea şi Wobay în atac.
Formaţia din Bănie este la prima victorie în Antalya, în precedentele trei meciuri Ştiinţa înregistrând următoarele rezultate: 1-2 cu rezervele lui Sturm Graz (Austria, Liga I – locul I), 0-0 cu Zalaegerszeg (Ungaria, Liga I – locul 7) şi 0-1 cu FC Winterthur (Elveţia, Liga a II-a – locul 5). Următoarea partidă de verificare a oltenilor va avea loc sâmbătă, 9 februarie, în compania formaţiei Hertha Berlin II (Germania – Liga a IV-a). Ultimul test al Universităţii va fi la Caracal, pe 16 februarie, cu FC Drobeta.

„Satelitul“ a ajuns acasă

Universitatea II a ajuns ieri-dimineaţă, la ora 9.30, în Bănie, după un drum care a durat aproximativ 24 de ore. După cum se ştie, elevii lui Corneliu Papură au făcut deplasarea cu autocarul. Din cauza oboselii acumulate, tehnicianul oltean a decis să le dea o zi liberă jucătorilor săi. Tinerii Ştiinţei vor reveni la pregătiri vineri.
Până la reluarea campionatului, „satelitul“ va mai susţine câteva amicale. Chiar dacă echipa sa nu a obţinut nici un rezultat pozitiv în Turcia, pierzând toate cele cinci meciuri de verificare, Papură s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi şi aşteaptă cu încredere meciurile oficiale. „Papi“ s-a confruntat şi cu unele probleme de lot, portarul Ionuţ Bărboianu şi atacantul Ovidiu Pătraşcu nefiind folosiţi din cauza unor probleme medicale. Ultimul a acuzat o tendinită, iar la recomandrea medicului echipei mari, Claudiu Stamatescu, a urmat un program special de recuperare, fiind nevoit să fie spectator la meciurile echipei sale. În plus, jucătorul va merge zilele următoare să facă un test RMN la genunchi. În ceea ce-l priveşte pe Romeo Filipovici, acesta a dezamăgit prin joc, dar şi prin comportamentul total neprofesionist.

Lung, lângă „Mourinho“

Silviu Lung a ajuns marţi seară în Antalya, în cantonamentul noii sale echipe, Gloria Buzău. Fostul mare portar al Universităţii Craiova va activa în perioada următoare la echipa din Crâng, urmând să-i înveţe meserie pe goal-keeperii Gloriei. Lung a ajuns la echipa moldoveană la insistenţele antrenorului Ştefan Stoica.
„Trebuie să recunosc faptul că mi-a fost foarte greu să rămân în afara fotbalului în slujba căruia m-am aflat o viaţă întreagă. Acum, odată cu oferta venită din partea lui Ştefan Stoica, voi continua să mă ocup de pregătirea portarilor. Din câte am înţeles, la Buzău există un grup unit şi îmi face plăcere să fac parte din el. Am urmărit şi eu atât evoluţiile grupării din Crâng, cât şi ale celorlalte echipe şi, sincer să fiu, după primele etape nu credeam că buzoienii vor încheia pe locul zece. Odată cu venirea lui Fane, totul s-a schimbat, iar în prezent Gloria practică un fotbal bun şi sunt convins că, dacă băieţii sunt la fel de uniţi şi vor evolua cu aceeaşi dăruire, cred că nu se va pune problema în ceea ce priveşte menţinerea în Liga I“, a spus Lung. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII