11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGalerie craioveană pentru tricolori

Galerie craioveană pentru tricolori

Naţionala de tenis a României va fi încurajată în disputa cu Franţa, care va debuta mâine şi se va termina duminică, în Sala „Transilvania“ din Sibiu, şi de un grup de tenismeni craioveni, de la clubul Recon. Cei opt sportivi olteni vor merge la Sibiu împreună cu directorul sportiv al clubului, Cătălin Ionescu. Acesta din urmă se afla ieri la Primăria Craiova, pentru a împrumuta trei steaguri ale României. „Încerc să încropesc o galerie, aşa cum vor face şi alţi antrenori de la alte cluburi din România. Federaţia noastră nu s-a gândit la aşa ceva. Vom merge cu steaguri să susţinem echipa României. Sportivii de la Recon vor avea de câştigat după ce vor vedea partide de nivel mondial. Mulţi dintre tenismenii craioveni şi l-au făcut idol pe francezul Tsonga, după ce acesta a ajuns în finala Australian Open. Sunt sigur că vor face tot posibilul să se fotografieze alături de el“, a spus ieri Cătălin Ionescu.

Francezii ne promit înfrângerea

Finalistul de la Australian Open, Jo-Wilfried Tsonga, a afirmat că îşi doreşte foarte mult victoria în faţa României: „Orice meci e dificil în Cupa Davis, iar România este un adversar puternic. Noi am venit la Sibiu ca să ne facem jocul şi să câştigăm. Suntem pregătiţi să învingem România“. Numărul 1 francez, Richard Gasquet, a declarat că nu are nici o preferinţă în privinţa ordinii meciurilor şi nici a adversarului.
Arnaud Clement şi Michael Llodra, jucătorii care vor întâlni în partida de dublu cuplul Florin Mergea / Horia Tecău, spun că au de luat o revanşă în faţa românilor, după înfrângerea de anul trecut.
„A fost o înfrângere frumoasă atunci, dar acum avem ocazia să ne luăm revanşa. Avem încredere în noi“, a spus Clement. „La începutul competiţiei nu trebuie avut în vedere ţelul final. Trebuie să câştigăm fiecare meci şi încercăm să le pregătim pe toate cât mai bine. Sunt mândru că am în componenţă atâţia jucători valoroşi, dar nu pot spune că suntem favoriţi la câştigarea competiţiei“, a punctat căpitanul nejucător al echipei Franţei, Guy Forget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS