9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Teixeira are lipici la public

Trupa lui Teixeira are lipici la public

Fanii echipei din Târgu Jiu s-au înghesuit să urmărească primul antrenament în efectiv complet al elevilor lui Joaquim Teixeira de la revenirea din Portugalia.

Câteva sute de spectatori s-au îngrămădit pe marginea terenului sintetic pentru a asista la primul antrenament al pandurilor desfăşurat la Târgu Jiu sub comanda antrenorului Joaquim Teixeira. Vancea şi Liviu Mihai s-au pregătit separat şi au părăsit antrenamentul mai devreme, în timp ce Sergiu Mândrean a asistat de pe margine, acesta fiind în recuperare după operaţia de menisc suferită în urmă cu trei săptămâni.
Restul componenţilor lotului au răspuns comenzilor preparatorului fizic Jose Vilaca, inclusiv Zamfir şi Grecu, care vor reveni la EMC Rovinari. Antrenamentul portarilor a făcut deliciul spectatorilor, Alfredo Castro punându-i la grea încercare, cu zâmbetul pe buze, pe Dossey, Mingote şi Adriano. Joaquim Teixeira se aşteaptă să fie respectat de spectatori, care ar trebui să aprecieze efortul depus de echipa sa pentru obţinerea victoriei. „Vreau ca eu, echipa tehnică şi jucătorii să fim respectaţi, aşa cum noi respectăm publicul. Dacă nu câştigăm, se vor întrista, dar nu atât de mult faţă de cum ne vom întrista noi“, a spus Teixeira. 

A venit şi Arrieta

Jucătorul spaniol Ibon Perez Arrieta s-a alăturat lotului echipei Pandurii Târgu Jiu şi ieri a efectuat primul antrenament sub comanda lui Teixeira. Deşi a semnat contractul în Portugalia, Arrieta nu s-a pregătit nici un minut cu pandurii, Condescu mizând pe recomandările tehnicianului Joaquim Teixeira. Aflaţi în proces de adaptare, fotbaliştii lustiani de la Pandurii au fost plăcut surprinşi de condiţiile din România. Câţiva dintre ei şi-au adus deja familiile la Târgu Jiu, însă majoritatea preferă să se concentreze, la fel ca antrenorul Teixeira, la munca lor. „Mă aşteptam să fie mai rău. Nu am avut timp să vizitez foarte multe, pentru că am preferat să mă odihnesc. Şi limba o pot înţelege, prima impresie a fost bună. Vreau să am succes la fotbal, nu la fete“, a declarat Marco Soares. Singura problemă a fotbalistului portughez este că nu a găsit un specialist la Târgu Jiu capabil să-i întreţină frizura mai specială.  

Un bulgar în probe

Alături de panduri s-a pregătit ieri şi un fotbalist bulgar, Ivan Bandalovski, de 21 de ani, care evoluează pe postul de fundaş dreapta. Bandalovski, fost component al naţionalelor Under 17, 18 şi 21 ale Bulgariei, după cum a afirmat impresarul său, a venit la Pandurii la recomandarea lui Eugen Trică, jucător alături de care a evoluat la Levski Sofia în nouă partide în sezonul 2004-2005.
Acesta a fost împrumutat timp de un sezon la formaţia olandeză Feyenoord, pentru care nu a jucat însă nici un minut, după care a revenit la Levski. Oficialii pandurilor l-au solicitat pe Alexandru Piţurcă, jucător care a evoluat pentru ŢSKA Sofia, pe post de translator la discuţiile cu bulgarul, însă este puţin probabil ca fotbalistul din ţara vecină să fie păstrat în lot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS