10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrancezii au ajuns fără rachete în România

Francezii au ajuns fără rachete în România

Delegaţia echipei Franţei a aterizat în ţara noastră fără bagaje, cel mai „uşor“ tenismen din Hexagon fiind Jo-Wilfried Tsonga.

Echipa de Cupa Davis a Franţei a ajuns luni după-amiază la Sibiu, în vederea întâlnirii cu România din primul tur al Grupei Mondiale, care se va disputa în perioada 8-10 februarie, în Sala Sporturilor „Transilvania“. La aterizare, tenismenii din Hexagon au constatat cu stupoare că le lipsesc o parte din bagaje, care s-au pierdut pe Aeroportul din Munchen, unde delegaţia franceză a schimbat avionul pentru a ajunge la Sibiu. Unul dintre cei mai mâhniţi de nefericitul incident a fost Jo-Wilfried Tsonga, revelaţia de la Australian Open refuzând să discute cu reprezentanţii mass-media la Aeroportul din Sibiu. Membrii delegaţiei Franţei speră ca bunurile lui Tsonga şi celelalte şase bagaje care au fost pierdute, aparţinând jucătorilor şi membrilor staff-ului, să ajungă la Sibiu cât mai rapid.
Delegaţia Franţei a fost cazată la hotelul Romanilor, din Sibiu.

„Pe hârtie suntem favoriţi“

La sosirea pe Aeroportul din Sibiu, căpitanul nejucător Guy Forget a afirmat că jucătorii săi trebuie să trateze foarte serios meciurile pentru a le câştiga. Acesta şi-a motivat afirmaţia prin faptul că echipa României de Cupa Davis are în componenţă jucători imprevizibili, de valoare. „Pe hârtie suntem favoriţi, dar, ca în orice sport, în tenis nu poţi să ştii ce se întâmplă decât în momentul în care joci. Îl cunosc bine pe Pavel, este un jucător foarte bun, cu multă experienţă. Atunci când este în formă şi motivat, iar acum cu siguranţă va fi, poate să învingă pe oricine. Hănescu este un jucător foarte periculos. Este înalt, cu un serviciu bun, foarte concentrat. În 2007, la dublu am fost învinşi, deşi nu ne aşteptam. Anul trecut am învins, dar meciurile au fost foarte strânse. Trebuie să luăm meciurile foarte în serios pentru a câştiga. Nu ne temem de un jucător anume, ci de calitatea ridicată a tenisului pe care îl joacă românii“, a spus Guy Forget.
În privinţa celui mai în formă jucător al său, finalist la Australian Open, Guy Forget a spus că este foarte bine că are în echipă un sportiv cu astfel de calităţi precum Jo-Wilfried Tsonga. „Întotdeauna este plăcut să ai un jucător cu multă încredere în el, cum este Tsonga. Dar tenisul este un sport în care trebuie să demonstrezi de fiecare dată că eşti bun“.

Ioniţă a triumfat în Portugalia

Tenismenul român Victor Ioniţă a produs marea surpriză din Portugalia, unde a câştigat Futures-ul de la Albufeira atât la simplu, cât şi la dublu. Acesta este al doilea turneu Futures pe care Ioniţă şi-l trece în cont în acest an, după ce săptămâna trecută se impusese tot la Albufeira. În finala de simplu, Victor a dispus de rusul Artem Sitak cu scorul de 6-3, 6-4, adăugându-şi 12 puncte ATP, iar la dublu, unde a făcut pereche cu Dacian Crăciun, a trecut în finală de Klymenko şi Westerhof, cu 6-4, 6-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS