10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAm venit să câştigăm şi o vom face

Am venit să câştigăm şi o vom face

Formaţia Pandurii Târgu Jiu şi-a prezentat ieri oficial nouă dintre cele zece achiziţii pe care se va baza în meciurile rămase de disputat din Liga I, Joaquim Teixeira fiind încrezător în şansele de salvare de la retrogradare ale echipei.

Cu câteva minute întârziere, antrenorul Joaquim Teixeira, colaboratorii săi şi cei nouă jucători străini transferaţi din Portugalia, Pedro Mingote, Jose Adriano, Alexandre Cardoso, Jessui Silva, Marco Soares, Jose Anilton, Pintassilgo, Wandeir de Oliveira şi Fabio Nunes, şi-au făcut apariţia la prezentarea oficială organizată de clubul Pandurii. Spaniolul Ibon Perez Arrieta, a zecea achiziţie din această iarnă, este aşteptat astăzi în România. „Este un exemplu foarte bun al echipei CFR Cluj. În plus faţă de ei noi venim şi cu banca tehnică. Sper ca anul 2008 să ne aducă salvarea de la retrogradare“, a motivat preşedintele pandurilor, Marin Condescu, importul masiv de jucători străini.
Dacă fotbaliştii portughezi sunt la modă în România, clubul Pandurii a deschis o cale şi antrenorilor din Portugalia, Joaquim Teixeira, primul tehnician lusitan din fotbalul românesc, declarându-se onorat să-i reprezinte. „Sunt foarte încântat să fim aici. Este o mare onoare să fiu primul antrenor portughez din România. Am început să fac parte din această familie şi mă voi adapta obiceiurilor şi culturii din România. Promit muncă, seriozitate şi să colaborez pentru ca acest club să fie mai bun. Astăzi ne gândim doar la menţinerea în primul eşalon. Niciodată nu putem lăsa garda jos. Vrem să fim un exemplu pentru persoanele care iubesc acest club. Uităm de limbă, culoare, rasă când suntem profesionişti. Am venit să câştigăm şi vom câştiga“, a declarat Teixeira.
Cei zece fotbalişti străini plus cei cinci componenţi ai staff-ului tehnic nu au cerut mai mulţi bani decât cei care au plecat, deci clubul nu a făcut eforturi financiare suplimentare. „Efortul financiar pentru acest retur este de 1.500.000 de euro. Nu este suplimentar, ci unul complementar, fiindcă 11 jucători din lotul de anul trecut vor pleca spre alte destinaţii. Ştiţi foarte bine că vechea echipă tehnică şi-a dat demisia, deci este un fond de înlocuire. Este o mare responsabilitate să aduci 15 oameni în ţară şi să-i convingi că această provocare are final fericit. În plus, jucătorii pe care i-am adus, din punct de vedere financiar, nu ne costă mai mult decât cei care sunt la Târgu Jiu. Prin Pandurii li se vor deschide şi alte porţi băieţilor, dacă evoluţiile lor vor fi foarte bune, dacă echipa se va salva“, a spus Condescu.

Vintilescu şi Bălăeţ, în conducerea pandurilor

Sub comanda antrenorului Joaquim Teixeira vor rămâne 23 de jucători, dintre care trei portari, la care se adaugă cei trei fotbalişti aflaţi în recuperare după accidentări, Adi Popescu, Liviu Mihai şi Mândrean. Cei disponibilizaţi vor fi orientaţi către CSM Vâlcea, unde SNLO şi USMO sunt acţionari, însă se va ţine cont şi de preferinţele acestora. Pentru profesionalizarea clubului Pandurii Târgu Jiu, pe viitor vor fi cooptaţi în structurile de conducere doi dintre jucătorii care în acest moment au fost împrumutaţi la Vâlcea, Sorin Vintilescu şi Robert Bălăeţ.
„Pandurii are în prezent 45 de fotbalişti în structurile sale. Sunt jucători spre sfârşitul carierei şi o nouă promovare pentru ei este foarte bună. Sunt fotbalişti care, în viitor, vor face parte din conducerea clubului, pentru că ne trebuie oameni cu experienţă, şi mă refer aici la Vintilescu şi Bălăeţ, care şi-au făcut datoria faţă de acest club şi şi-o vor face şi la CSM  Vâlcea. Ei vor fi cooptaţi mai târziu în conducere pentru a da mai mult profesionalism acestui club“, a declarat Condescu.

Atac la Eugen Neagoe

Aducerea de jucători şi antrenori străini la Pandurii Târgu Jiu a fost metoda prin care să se pună capăt văicărelilor vechiului staff tehnic, dar şi să se ofere echipei şansa să se salveze de la retrogradare.
„Este clar că nu numai antrenorul Neagoe este vinovat de situaţia echipei. Nu există altă provocare mai mare decât aceea de a rămâne să ne văităm de terenuri proaste, de arbitri care ne fură şi noi să fim pe locul 17. Nu am vrut să ne resemnăm cu gândul retrogradării. Salvarea va veni de la domnul Teixeira şi echipa dânsului“, a precizat preşedintele Condescu.
Acesta i-a oferit un prim sfat antrenorului lusitan, să nu ţină cont de simpatiile tribunei, aşa cum a procedat predecesorul său, Eugen Neagoe, care l-a menţinut pe ivorianul Djakpa în teren, deşi forma lui sportivă nu era cea mai bună.
„Teixeira va face o mare greşeală dacă va încerca tot ce, din păcate, în ultimul timp încercase Neagoe, să asculte de tribună. Poate încrederea mea în Eugen a fost prea mare. Eu cred că este un antrenor care va avea multe de spus în fotbalul românesc, dar această deficienţă trebuie să şi-o corecteze pentru că tribuna are simpatii şi antipatii. Cea mai mare simpatie a tribunei a adus minus douăsprezece puncte pandurilor. Fotbalul se joacă pe puncte şi goluri şi nu pe simpatii, iar asta ne-a costat. Bineînţeles că nu este simpatia de vină, ci antrenorul care a mizat numai pe ea“, a încheiat Marin Condescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS