11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAeroclubul Craiova îşi deschide porţile pe 9 februarie

Aeroclubul Craiova îşi deschide porţile pe 9 februarie

La fel ca în fiecare an, în această perioadă la Aeroclubul din Craiova se efectuează înscrieri pentru cursurile de paraşutism şi planorism. Acestea se vor încheia pe 9 februarie. Cei interesaţi trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 22 de ani. Cursurile sunt gratuite, datorită subvenţiilor primite de la stat.
Înscrierile se efectuează zilnic, la Cercul Militar (fosta Casă a Armatei), de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00. Pe 9 februarie, de la ora 10.00, Aeroclubul Craiova intenţionează să deschidă oficial anul de zbor 2008 şi doreşte să organizeze mai multe salturi cu paraşutişti, zboruri cu avionul,  planorul, motodeltaplanul şi motoparapanta.
Aeroclubul Craiova a obţinut anul trecut rezultate remarcabile în concursurile naţionale. Cea mai bună performanţă a înregistrat-o Georgiana Busuiocianu, care a câştigat titlul naţional la juniori. Alt rezultat foarte bun l-a obţinut Ana-Maria Petrovie, care cu numai 40 de salturi la activ în 2007 a reuşit să se clasaze pe locul al cincilea, în condiţiile în care ocupantele primelor patru locuri au efectuat anul trecut peste 600 de salturi fiecare. Un ajutor important pentru realizarea acestor rezultate a fost primit din partea Direcţiei Judeţene de Sport (DJS), care le-a pus tinerilor craioveni la dispoziţie săli de antrenament. Sportivii de la Aeroclubul Craiova sunt pregătiţi de experimentatul pilot-instructor Cristian Smarandache. Aeroclubul Craiova intenţionează să organizeze, în viitorul apropiat, şi zboruri de agrement, la aerodromul de la Balta Verde fiind aşteptat un avion cu patru locuri care va asigura astfel de activităţi.
Gazeta de Sud este partener media la evenimentele organizate de Aeroclubul Craiova şi totodată sponsor, oferind sportivilor echipamentele necesare desfăşurării activităţilor lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU