17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA semnat şi Tadici

A semnat şi Tadici

Tehnicianul zălăuan va activa la gruparea vâlceană până în 2010, semn că şi-a propus mai multe trofee cu campioana României.

Selecţionerul României, Gheorghe Tadici, a semnat un nou angajament cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi va activa la campioana României până în anul 2010, chiar dacă iniţial anunţase că va lua o decizie numai după jocurile de calificare la Olimpiada de la Beijing. Antrenorul care s-a remarcat la Silcotub Zalău, formaţie cu care a cucerit două titluri naţionale, va deveni astfel tehnicianul cu cele mai multe sezoane la cârma Oltchimului, în cazul în care îşi va duce la final angajamentul. Tadici a reuşit performanţa de a câştiga la Vâlcea toate trofeele la startul cărora s-a înscris Oltchim: campionatul intern, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei. În acest sezon, antrenorul chimist are ca obiectiv calificarea în penultimul act al celei mai puternice competiţii de pe continent, Liga Campionilor. „Voi deveni cel mai longeviv antrenor pe banca tehnică a formaţiei vâlcene. Au mai fost câţiva tehnicieni care au stat doi-trei ani la Oltchim, dar în mai multe mandate. Mă bucur că am prelungit contractul, pentru că la Vâlcea se doreşte performanţă“, a spus Tadici.
În aceste condiţii, singura incertitudine de la formaţia olteană rămâne pivotul Ionela Gâlcă, handbalistă care va lua o decizie finală în luna martie. Potrivit zvonurilor, cel mai bun pivot al mondialelor din Franţa a semnat prelungirea angajamentului, dar oficialii chimişti preferă să arunce „bomba“ după meciul de debut din Grupa A semifinală de la Nürnberg.

„La Nürnberg nu ne va fi uşor“

Tehnicianul Gheorghe Tadici mai are la dispoziţie câteva zile pentru pregătirea debutului în Grupa A semifinală şi consideră că meciul de la Nürnberg nu va fi deloc uşor.
„Am văzut câteva partide ale nemţoaicelor şi le-am spus şi fetelor că nu va fi uşor să ne impunem. Partida este foarte importantă, având în vedere că punctele cucerite în deplasare te pot califica. Dacă pierdem, ne va fi foarte greu, mai ales dacă Lada Togliatti şi Gyor vor învinge în Germania. Mă îngrijorează numărul mare de handbaliste pe care nu putem conta şi sper ca măcar pe Luca să ne putem baza, fie şi numai pentru faza de apărare. Nürnberg are două handbaliste periculoase, Simakova şi Rosler, la care vom lua măsuri speciale“, a spus antrenorul Oltchimului.

Mulţumit de stagiul de pregătire

Selecţionerul Gheorghe Tadici s-a declarat mulţumit de stagiul de pregătire făcut de naţionala feminină la Olăneşti şi a afirmat că nu este exclus să se conteze pe jucătoare noi în campania de calificare la Olimpiadă. „Vom stabili lotul în perioada următoare. Sunt mulţumit de modul în care s-au prezentat fetele selecţionate. Nu vreau să dau nume, pentru că nimeni nu m-a dezamăgit. Nu mă voi uita la buletine, nici la numele şi experienţa fetelor. Cine va fi în formă va ajunge la naţională. Eu fac echipa, eu răspund pentru rezultate“, a punctat Tadici.
Chimistele de la naţională au reafirmat că îşi doresc ca turneul de calificare la Olimpiadă să fie organizat de Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea. „Normal că aici ne dorim. Ştim fiecare colţişor al sălii, aici ne simţim bine. Dacă va fi aici turneul, vom avea şi un avantaj mare, publicul spectator“, a declarat interul Narcisa Lecuşanu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS