Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Volei, Divizia A2. Supărare în Bănie
Weekend cu ghinion pentru echipele de volei de la SCM-Universitatea Craiova. Atât fetele, cât şi băieţii au pierdut cu 3-0 partidele disputate, provocând supărarea oficialilor clubului craiovean. Echipa feminină de la SCM-U, lidera seriei Est din Divizia A2, a avut o prestaţie sub aşteptări în faţa celor de la CSU Galaţi, formaţia de pe locul secund. La masculin, înfrângerea elevilor lui Dan Pascu nu a fost atât de surprinzătoare, deoarece au întâlnit în deplasare liderul seriei, Rapid Bucureşti. „Nu am putut dormi toată noaptea de supărare. Treburile nu merg bine la volei. Stăm rău şi cu pregătirea, şi cu atitudinea în joc. La fete mai avem şanse să mergem la turneu, dar ce vom face acolo, dacă vom juca la fel ca în partida cu Galaţi? Zilele următoare vom face o analiză serioasă a celor întâmplate şi vom lua măsuri“, a spus ieri Ion Constantinescu, secretarul clubului SCM-U Craiova. Ultima etapă din tur este programată pe 16 februarie. Fetele de la SCM vor juca împotriva Deltacons Tulcea, în deplasare, iar voleibaliştii craioveni vor primi vizita formaţiei CSV Braşov.

Baschet (m), Divizia B. SCM-U a câştigat derbiul cu Energia
SCM – Universitatea Craiova a obţinut sâmbătă un nou succes în campionatul Diviziei B, învingând, pe teren propriu, altă echipă olteană, Energia Rovinari, scor 90-75 (41-36). Partida a fost dominată de formaţia din Bănie, care în ultimul sfert s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj. Cei trei sârbi veniţi în pauza competiţională, Milos Nisavic, Alexandar Lekic şi Vladimir Milosevic, au făcut un joc foarte bun, fiind principalii marcatori pentru SCM-U. Cu toate acestea, antrenorul Paul Nicolae a ţinut să remarce jocul colectiv. La echipa gorjeană, americanul Brent Freeman a avut o evoluţie mult mai ştearsă decât în partida anterioară, cu Piteştiul, când a făcut spectacol în teren. Antrenorul Energiei Rovinari, Laurenţiu Răuţ, a recunoscut la finalul jocului din Sala Sporturilor că SCM-U Craiova a meritat victoria: „A fost un meci frumos, ca de altfel toate dintre cele două echipe. SCM-U a câştigat pe merit, mai ales că în ultimul sfert noi le-am permis să se distanţeze, prin greşelile pe care le-am comis“. Tehnicianul Energiei a mai spus că este posibil ca ambele formaţii să meargă împreună la turneul final. În meciul de sâmbătă, pentru SCM-U au jucat: Nisavic, Lekic, Milosevici, C. Radu, Andonie, D. Popescu, Lepădat, Chimoiu, Corneanu, Surdu şi Florescu.  Antrenorul gorjenilor, Laurenţiu Răuţ, i-a trimis în teren pe: Stroescu, Gligă, Anghel, Freeman, Rosic, M. Nicolae, Pacioga, Călin, D. Ilie, Alionescu, Tuţă, T. Popescu. În etapa viitoare, ultima până la turneul final, SCM-U Craiova va juca în deplasare cu CSM LPS Piteşti, iar Energia Rovinari va primi vizita celor de la Sportul Studenţesc.

Futsal, Liga a II-a. Real nu iartă pe nimeni acasă
Divizionara secundă de futsal Real Craiova a pornit cu dreptul în partea a doua a campionatului. Formaţia pregătită de Sorin Pătraşcu a învins pe Olimpic 2003 Simeria cu scorul de 7-4 (3-0), într-o partidă desfăşurată sâmbătă, în Sala Sporturilor din Bănie. Realul a jucat în formula: Mărăcine – Rotaru, Ochea, Hrelea, Cocoşilă. Au mai intrat: Tâmplaru, Mehedinţu, Constantinescu şi Stoenescu. Golurile oltenilor au fost reuşite de Tâmplaru (3), Cocoşilă (2), Hrelea şi Rotaru. Echipa lui Pătraşcu, neînvinsă pe teren propriu în acest sezon, păstrează în continuare şanse de promovare în prima divizie. Etapa viitoare, oltenii vor juca tot acasă, cu Spicom Sfântu Gheorghe. În Liga I, FC Craiova (locul trei) va întâlni astăzi în deplasare echipa United Galaţi (locul 10). 

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version