22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut cu victorie în retur pentru Energia

Debut cu victorie în retur pentru Energia

Energia – HC Odorhei 29-23
Sala Sporturilor
Târgu Jiu, spectatori: 800.
Energia: Toacsen, Iordan – Mrakic (2), Păiuş (8), Truică (3), Preda, Năftănăilă, Apolzan (4), Enache (1), Radu (1), Stanciu (1), Roşu (1), Mitrovic (2), Andrijasevic (8). Antrenor: Sorin Toacsen.
HC Odorhei: Szabo, Varo – Frăţilă, Talas (1), Druţu, Mihalcea (4), Marceta (5), Lucic (4), Mihăilă, Ferenczi (4), Marian, David (2), Radic (3), Solcanu. Antrenor: Constantin Ştefan.
Au arbitrat: Bogdan Ştark, Romeo Ştefan.

Cu cele două puncte câştigate în disputa cu HC Odorhei, Energia Pandurii a urcat pe locul zece, primul deasupra liniei retrogradării.

Cu circa 800 de susţinători în tribune, Energia Pandurii a debutat cu dreptul în returul Ligii Naţionale, reuşind să câştige detaşat jocul cu HC Odorhei, scor 29-23, după o repriză secundă excelentă. Jocul a fost echilibrat, în prima sa parte, când s-a mers cap la cap, Energia luând avans de trei goluri, scor 11-8, în minutul 23. Două minute mai târziu, pivotul oaspeţilor, Alin Solcanu, a văzut cartonaşul roşu direct, după un atac brutal la Apolzan, însă echipa sa s-a mobilizat, a recuperat diferenţa în inferioritate şi a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri.
HC Odorhei şi-a păstrat avantajul zece minute şi în partea a doua, dar accidentarea lui Lucic i-a năucit pe elevii lui Constantin Ştefan. Sârbul a căzut secerat după executarea unei lovituri de la şapte metri, fiind transportat cu ambulanţa la spital, având probleme la genunchi. Cu o apărare agresivă, dublată de paradele lui Sorin Toacsen, Energia a înscris de opt ori consecutiv fără să primească gol, prima victorie din retur fiind aclamată minute în şir de spectatori.

Victoria, o gură de oxigen

Antrenorul oaspeţilor, Constantin Ştefan, s-a arătat dezamăgit de atitudinea elevilor săi din finalul jocului, când Energia s-a distanţat la şase goluri în ultimele secunde, o diferenţă mai mare decât cea înregistrată de Odorhei în tur. „Este o victorie importantă pentru echipa din Târgu Jiu. Îl felicit pe colegul meu Sorin Toacsen pentru evoluţia sa din poartă şi pentru cum a pregătit meciul. A fost un joc echilibrat cu presiune mare pe gazde, am reuşit să opunem rezistenţă bună până în minutul 40, când s-a accidentat Lucic, o pierdere pentru noi. Şi eliminarea din prima repriză, destul de uşoară, a contat. Este un scor prea sever pentru că în ultimele minute am luat două goluri pe care nu trebuia să le luăm. Nu am înţeles de ce băieţii mei au avut atitudinea de noncombat în ultimul minut. Una e să pierdem la patru goluri, alta e la şase, pentru că noi, la Odorhei, am câştigat la cinci goluri“, a spus Constantin Ştefan.
De partea cealaltă, Sorin Toacsen nu crede că aceste două echipe vor ajunge să se bată la retrogradare, unde în duelurile directe contează golaverajul. „Trebuie să-mi felicit colegii, este o victorie importantă pentru noi, o gură de oxigen de care aveam nevoie, era un meci de patru puncte pe care l-am câştigat. Nu cred că va conta golaverajul între noi şi Odorhei la sfârşitul campionatului, dar sunt mulţumit de băieţi că au luptat până la sfârşit. Mulţumesc şi spectatorilor din Târgu Jiu. Cred că a fost o atmosferă propice pentru sportul de performanţă“, a afirmat Sorin Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS