9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTeixeira a inspectat arena gorjeană

Teixeira a inspectat arena gorjeană

Antrenorii portughezi ai echipei Pandurii au fost curioşi să vadă condiţiile de pregătire şi de joc ale gorjenilor, vizitând stadionul „Municipal“ la câteva ore după ce au sosit în oraşul lui Brâncuşi.

Staff-ul tehnic al echipei Pandurii, însoţit de o parte dintre fotbalişti, a ajuns ieri la Târgu Jiu în jurul orei 6.00, toţi fiind cazaţi la un hotel din centrul oraşului. Restul jucătorilor au plecat direct de la Aeroportul Otopeni către casă, ei primind liber până luni, când este programat primul antrenament.
Câteva ore mai târziu, antrenorul principal, Joaquim Teixeira, împreună cu secundul Frederico Nobre Rosa şi antrenorul portarilor, Alfredo Castro, au vizitat stadionul „Municipal“, următorul „obiectiv“ fiind sediul clubului, pentru a se întâlni cu oficialii grupării gorjene, mai puţin preşedintele Marin Condescu, care ajunge astăzi la Târgu Jiu. Teixeira a inspectat terenurile de antrenament şi de joc, fiind interesat în special de cele cu iarbă. Atât suprafaţa de joc de pe „Municipal“, cât şi terenul III sunt îngheţate, ultimul fiind acoperit pe alocuri de zăpadă. 

Cei doi spanioli nu au ajuns la Târgu Jiu

Dintre cei unsprezece jucători anunţaţi ca transferaţi de clubul Pandurii, doar nouă au ajuns la Târgu Jiu. Gruparea gorjeană a renunţat în ultimul moment la atacantul spaniol Yonathan David Rodriguez Auyanet, iar celălalt spaniol, Ibon Perez Arrieta, a plecat în Anglia pentru a încheia conturile cu fosta sa echipă, Swindon Town, acesta fiind aşteptat luni în ţară împreună cu preparatorul fizic Gabriel Mucea. 
Deşi Yoni ajunsese la o înţelegere cu Pandurii, contractul a fost reziliat din cauza pretenţiilor clubului de provenienţă al jucătorului, Estrela Amadora. „Ne înţeleseserăm cu Yoni şi cu clubul, de aceea el a venit în pregătire cu noi, iar acum ar fi trebuit să ajungă în ţară cu echipa. Dar, înainte de plecare, când am dorit să luăm actele jucătorului, clubul din Amadora a avut alte pretenţii despre care iniţial nu am discutat şi s-a renunţat la acest transfer. În cazul lui Arrieta este vorba doar de o întârziere cauzată de actele necesare transferului. El este spaniol, dar a jucat ultima dată în Anglia şi trebuia să meargă acolo la club pentru a-şi rezolva situaţia. Însă va fi prezent luni la Târgu Jiu, la primul antrenament pe care echipa îl va susţine în ţară“, a declarat preşedintele Marin Condescu.

Djakpa, doar rezervă la CAN

Constant Djakpa, fotbalistul de la Pandurii Târgu Jiu selecţionat în lotul Coastei de Fildeş la Cupa Africii pe Naţiuni, nu a evoluat nici un minut în cele trei jocuri din grupe, figurând doar ca rezervă. „Costel“ mai are totuşi şanse să debuteze la CAN, Coasta de Fildeş fiind calificată în sferturile de finală ale competiţiei.
Clubul Pandurii nu a trimis vreun scouter la Cupa Africii pentru a monitoriza talentele de pe acest continent, dar are o colaborare cu Asociaţia Impresarilor din Portugalia, care are reprezentanţi la respectiva competiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU