24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPaul Codrea îl susţine pe Ştefan Radu

Paul Codrea îl susţine pe Ştefan Radu

Mijlocaşul echipei AC Siena a spus că fundaşul român, care a debutat miercuri la formaţia Lazio Roma, a avut o evoluţie apreciată de cunoscătorii de fotbal din Italia. Totuşi, Codrea crede că nu contează numele formaţiei la care joci, când vine vorba de selecţia la echipa naţională.

Paul Codrea, mijlocaşul echipei AC Siena, a opinat că fundaşul Ştefan Radu, care a debutat miercuri la formaţia Lazio Roma, a avut o evoluţie apreciată de cunoscătorii de fotbal din Italia. Radu a evoluat miercuri în echipa romană, jucând 90 de minute în meciul câştigat în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa Fiorentinei. În urma acestui rezultat, Lazio s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce s-a impus şi în meciul tur tot cu 2-1. „Ştefan Radu a jucat foarte bine la debutul său. Toată lumea l-a apreciat. Ziarele de aici au vorbit frumos de el. Nu cred că Ştefan Radu poate fi considerat după un meci noul Chivu. El nu o să fie noul Chivu, o să fie Ştefan Radu şi atât“, a spus Paul Codrea.
Mijlocaşul echipei Siena, una dintre formaţiile care se luptă pentru evitarea retrogradării, este convins că Lazio nu va avea probleme să rămână în Serie A.
„Lazio trece printr-o perioadă mai grea, dar nu este o echipă care să se lupte pentru evitarea retrogradării. Traversează o perioadă mai proastă, dar o să se salveze fără probleme“, a spus Codrea despre echipa aflată pe locul 14 în Italia.

Naţionala a făcut imagine bună tricolorilor

Paul Codrea e de părere că, deşi Ştefan Radu joacă la o echipă puternică a Europei, acest fapt nu îi va garanta un loc de titular în echipa naţională a României. „Nu ştiu dacă îl va ajuta să se impună la naţională. O să conteze mai mult transferul său în Italia pentru naţională, dar până la urmă domnul Piţurcă decide. Nu ştiu cât contează numele echipei ca să joci la naţională“, a explicat Codrea.
Mijlocaşul Sienei a opinat că rezultatele bune obţinute de reprezentativa României în ultima perioadă, care au culminat cu calificarea la turneul final al CE 2008, au creat tricolorilor o imagine bună pentru transferuri în Serie A.

Codrea, optimist în privinţa CE 2008

Mijlocaşul Sienei, convocat pentru următorul meci amical al tricolorilor contra selecţionatei Israelului, este optimist în privinţa participării la Campionatul European din iunie. „Nu ne-am mai văzut de mult la naţională. Meciul cu Israel este un prilej foarte bun să ne reîntâlnim, să discutăm cu domnul Piţurcă, să jucăm împreună. În România nici nu a început campionatul… Sunt motive să fim optimişti privind participarea la Campionatul European. Ne-am calificat după atâta timp, suntem tineri, vrem să demonstrăm că avem valoare. O să încercăm, o să dăm tot ce avem mai bun, iar rezultatele vor vorbi“, a mai spus Codrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS