Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tenis (f), Cupa Federaţiilor. Spectacol în Ungaria
Naţionala de tenis feminin a României a reuşit o victorie de senzaţie în meciul cu Polonia, pe care a învins-o cu 3-0, în primul meci din Grupa D a Zonei Euro-Africane I, competiţie care se desfăşoară în Ungaria, la Budapesta. În primul meci de simplu, Monica Niculescu a dispus de Urszula Radwanska, numărul 1 în ierarhia juniorilor, cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4, apoi a fost rândul Soranei Cârstea să facă un meci foarte bun, reuşind să o învingă cu 6-4, 7-5 pe Agnieszka Radwanska, numărul 21 WTA şi sfert finalistă la Australian Open. În meciul de dublu, Sorana Cârstea şi Monica Niculescu au trecut în două seturi, scor 6-4, 6-3, de perechea Jans/Rosolska. „Am obţinut un rezultat excelent, la capătul unor evoluţii foarte bune, şi asta mă bucură foarte mult“, a afirmat Ruxandra Dragomir, căpitanul echipei României. Următorul meci al ţării noastre va avea loc astăzi, împotriva puternicei echipe a Serbiei. România nu va putea conta, din păcate, nici în această partidă pe serviciile Ralucăi Olaru, nerefăcută după accidentarea suferită la mâna stângă.

Handbal (m), Divizia A. Craiovenii vor să înceapă bine
Duminică se va relua Divizia A masculină de handbal, cu prima etapă din turul doi. Handbaliştii de la CS Universitatea vor avea o partidă dificilă, urmând să înfrunte în deplasare SCM Braşov, echipa clasată pe locul secund în serie, la egalitate de puncte cu liderul CS H&V Piteşti. Antrenorul craiovenilor, Paul Stuparu, speră ca echipa sa să pornească cu dreptul în acest an: „nu pot declara că vom bate Braşovul, dar îmi doresc să ne luptăm de la egal la egal cu ei. Sunt o echipă puternică, care ne-a învins de două ori în acest sezon. Ne-am pregătit destul de bine în pauza competiţională, printr-un cantonament la munte şi trei amicale cu Romvag Caracal, din Liga Naţională“. În această a doua parte a competiţiei, Stuparu va miza mai mult pe jucătorii Niţu, Târnă şi Mărginean. „Vom veni cu noutăţi în desfăşurarea jocului. Îi vom folosi mai mult pe cei trei, iar media de înălţime a echipei va creşte considerabil“, a adăugat antrenorul oltean. CS Universitatea Craiova ocupă locul trei în serie, la 10 puncte în spatele primelor două clasate şi chiar dacă pentru acest sezon obiectivul este consolidarea relaţiilor de joc, oltenii speră să rămână tot pe locul trei la finalul campionatului.

Polo, Campionatele Europene de la Malaga. Tricolorii vor juca în Grupa B

Reprezentativa României de polo masculin şi-a aflat miercuri seară viitoarele adversare de la Campionatul European de la Malaga, competitie care va avea loc în perioada 4-13 iulie şi la care vor participa 12 echipe împărţite în două grupe. În urma tragerii la sorţi de la „Congress Palace“ din Madrid, efectuată de înotătoarea spaniolă Maria Pelaez, s-a stabilit că România face parte din Grupa B, alături de reprezentativele Serbiei, Italiei, Rusiei, Germaniei şi Macedoniei. România va juca în meciul de debut cu reprezentativa Macedoniei. Grupa A are în componenţă reprezentativele Ungariei, Spaniei, Greciei, Croaţiei, Slovaciei şi Muntenegrului.

Baschet (f), Cupa României. CET Govora a trecut uşor de Târgovişte
CET Govora a reuşit să obţină o victorie frumoasă în Cupa României, elevele lui Mihai Toma reuşind astfel să meargă în faza a doua. Govorencele s-au impus cu scorul de 69-43 în faţa unei foste campioane naţionale, MCM Târgovişte, care se despărţise vara trecută de 12 jucătoare de bază, majoritatea „migrând“ spre LMK Sfântu Gheorghe. Gruparea dâmboviţeană se luptă acum pentru evitarea retrogradării, asta după ce a dominat campionatul intern trei ani la rând. Pentru CET au marcat: Carmen Bagiu (13), Luiza Voinea (14), Florina Diaconu (7), Laura Bocoş (1), Janina Simionca (5), Raluca Ungureanu (15), Irina Borş (4), Ana Maria Meszaros (3) şi Bianca Barbu (4). De la Târgovişte s-au remarcat Graţiela Iordache (13), Alexandra Drăgan (9) şi Raluca Alecu (8). Câştigătoarea turneului de sală disputat la Râmnicu Vâlcea este ICIM Arad, care s-a impus atât în faţa vâlcencelor de la CET, cât şi în faţa dâmboviţencelor. CET Govora a ocupat poziţia secundă şi va întâlni în faza a doua a competiţiei pe Universitatea Cluj, pe 6 februarie, la Râmnicu Vâlcea, returul urmând să se dispute pe 20 februarie.

„The shark“ va boxa la Polivalentă. Diaconu, învingător în meciul cu FRH

În urma ultimei întâlniri dintre preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu şi preşedinţii federaţiilor de box şi de handbal, Rudel Obreja, respectiv Cristian Gaţu, s-a hotărât ca meciul de box în care Adrian Diaconu va lupta, pe 29 martie, pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, să se dispute în Sala Polivalentă din Capitală. În urma acestei decizii, Federaţia Română de Handbal(FRH), care dorea închirierea Polivalentei în aceeaşi perioadă pentru meciurile naţionalei feminine, va trebui să caute alt oraş pentru turneul preolimpic de handbal feminin, programat în zilele de 28, 29 şi 30 martie. Această decizie urmează să fie luată în şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH din 12 februarie, oraşul cu cele mai mari şanse de a gazdui echipa lui Gheorghe Tadici fiind Oradea, tricolorele fiind obişnuite cu sala sporturilor „Antonio Alexe“.

Atletism, turneul de la Perth. Hooker a impresionat la ştachetă
Australianul Steve Hooker a devenit al 15-lea atlet care a trecut de ştacheta ridicată la şase metri, în proba de săritură cu prăjina din cadrul unei reuniuni atletice intercluburi desfăşurate la Perth, în Australia. Sportivul de 25 de ani, de la Antipozi, medaliat cu aur la Jocurile Commonwealth-ului în 2006, este al treilea australian care a depăşit această înălţime, după Dmitri Markov, campion mondial în 2001 (6,05 m) şi Paul Burgess, la Perth, în 2005 (6,00 m).

Cupa Germaniei, optimi de finală. Sergiu Radu a debutat la Stuttgart
Atacantul român Sergiu Radu a jucat miercuri primul său meci oficial pentru VfB Stuttgart, care a învins, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa a doua a clubului Werder Bremen, în optimile de finală ale Cupei Germaniei. Radu a început meciul ca rezervă, însă a fost trimis pe teren în minutul 76, în locul celuilalt român din atacul campioanei en-titre a Germaniei, Ciprian Marica. Acesta a făcut cuplu în compartimentul ofensiv cu Mario Gomez, care a revenit după o accidentare ce l-a ţinut mai mult timp departe de teren. În meciul de miercuri, Gomez a reuşit să marcheze toate cele trei goluri ale echipei VfB Stuttgart, în minutele 29, 32 şi 42. Pentru Werder Bremen II au marcat Heider (’57) şi Peitz (’71). Sergiu Radu a fost transferat în această iarnă de VfB Stuttgart de la VfL Wolfsburg, sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Niculescu a semnat cu Duisburg
Atacantul Claudiu Niculescu a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2009 cu gruparea germană MSV Duisburg, unde va fi coechipier cu Iulian Filipescu şi Mihai Tararache. Gruparea germană nu a făcut publice detalii legate de suma plătită pentru transferul atacantului de la FC Dinamo. Alături de Niculescu, MSV Duisburg i-a mai transferat în cursul acestei săptămâni pe francezul Olivier Veigneau şi pe croatul Bojan Vrucina. De asemenea, săptămâna trecută, gruparea din Duisburg şi-a asigurat şi serviciile jucătorului Silvio Schroter, de la Hanovra 96. Claudiu Niculescu a evoluat şase sezoane la Dinamo, echipă cu care a câştigat de trei ori titlul naţional, de două ori Cupa României şi o dată Supercupa României.

Alin Stoica va evolua la Mouscron
Mijlocaşul Alin Stoica, liber de contract după despărţirea de KAA Gent, a semnat un acord cu Royal Excelsior Mouscron până la finalul sezonului, a anunţat site-ul oficial al grupării belgiene. Contractul jucătorului român cu Royal Excelsior Mouscron prevede şi o opţiune pentru un sezon suplimentar. Stoica va fi antrenat de Enzo Scifo, fost internaţional belgian, alături de care a evoluat la Anderlecht Bruxelles. În această iarnă s-a vorbit şi despre o posibilă revenire a lui Alin Stoica la Poli Ştiinţa Timişoara, formaţie la care a mai evoluat în sezonul 2005/2006. Mijlocaşul român, care are 28 de ani, a mai fost legitimat la Steaua Bucureşti, FC Bruges, Siena şi FC Naţional. 

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version