16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVlad Munteanu, al treilea român din Ligue 1

Vlad Munteanu, al treilea român din Ligue 1

Al treilea jucător din campionatul Franţei va fi Vlad Munteanu. Fostul jucător al lui VfL Wolfsburg se alătură la Auxerre lui Daniel Niculae şi Gabriel Tamaş.

Incă un fotbalist român va juca în Ligue 1. Vlad Munteanu, fostul mijlocaş al echipei germane VfL Wolfsburg, a fost cooptat în lot de formaţia AJ Auxerre, ocupanta locului al 18-lea din campionatul Franţei. Românul s-a dus la Auxerre sub formă de împrumut până în vară, francezii având şi opţiunea de a-l cumpărara, dacă Munteanu îl va convinge prin evoluţiile sale pe antrenorul Jean Fernandez. Internaţionalul român îi va avea coleg pe fundaşul Gabriel Tamaş şi pe atacantul Daniel Niculae.
„Iniţial va fi vorba de un împrumut pe cinci luni, valabil până la 1 iulie, iar dacă jucătorul va confirma, se va semna un nou contract valabil până în 2011. Pentru primele cinci luni, Auxerre va plăti în jur de 350.000 de euro, iar pentru un transfer definitiv 1,3 milioane de euro“, a declarat Vasile Miriuţă, impresarul fotbalistului. Acesta a precizat că a contat foarte mult faptul că acolo mai sunt doi jucători români. „Jucătorului i s-a promis că va fi titular încă de la primul meci. Bineînţeles că va depinde doar de jucător ca el să îşi păstreze această poziţie, însă şanse i se vor oferi. Sper ca Vlad să îi ajute să se salveze de la retrogradare, pentru că am văzut că nu au poziţie prea bună în clasament“, a mai adăugat Miriuţă.
Munteanu a mai fost în atenţia cluburilor Hertha Berlin, Lazio Roma şi Dinamo Bucureşti. În cariera sa, Vlad Munteanu a mai jucat la FCM Bacău, Dinamo, Poiana Câmpina, FC Naţional şi Energie Cottbus. Jucătorul a efectuat vizita medicală, ieri după-amiază.

Nu a convins la Wolfsburg

După două sezoane mai puţin faste la FC Naţional şi la Dinamo, Munteanu a ajuns în vara anului 2006 în Bundesliga, la Energie Cottbus, unde practic şi-a relansat cariera. Alături de alt român, Sergiu Radu, Vlad Munteanu a reuşit să devină unul dintre cei mai respectaţi jucători de la Cottbus. A înscris 11 goluri într-un singur sezon, ceea ce nu reuşise nici în Liga 1. Fostul dinamovist şi compatriotul său au fost supranumiţi de presa germană „gemenii golului“, ei aflându-se la baza celor mai multe reuşite ale micuţei formaţii din fosta Germanie de Est. De fapt, cei doi au fost transferaţi împreună la Wolfsburg, în iulie 2007, însă nici unul dintre ei nu a mai convins. În turul ediţiei 2007/2008 a Bundesligii, Munteanu a bifat zece partide, dar numai de patru ori a fost folosit în primul unsprezece şi nu a reuşit să marcheze nici un gol. La fel ca Munteanu, Sergiu Radu a părăsit şi el formaţia Wolfsburg pentru a juca la campioana en-titre a Germaniei, VfB Stuttgart. Înainte să ajungă la Auxerre, Munteanu a primit undă verde din partea antrenorului lui Wolfsburg, Felix Magath, pentru care absenţa românului din lot nu va conta foarte mult. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS