Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Echipa lui Reghe, eliminată din Cupa Germaniei
Alemannia Aachen, echipa la care evoluează şi mijlocaşul român Laurenţiu Reghecampf a fost eliminată din optimile Cupei Germaniei, după ce a pierdut marţi pe teren propriu, scor 2-3 cu Munchen 1860, altă echipă din Bundesliga 2. Reghe a fost titular la gazde şi a părăsit terenul în minutul 77, fiind înlocuit cu Plasshenrich. Gazdele au condus cu 2-0 până spre finalul partidei, graţie reuşitelor lui Kolev (’10) şi Ebbers (’40). Când mai erau şapte minute de disputat, Munchen a redus din handicap prin Schwarz, iar în minutul 84, Kucukovic a punctat pentru 2-2. Johnson a marcat golul victoriei oaspeţilor în minutul 88. Într-un alt meci, Bayern Munchen a învins categoric, în deplasare, cu 5-2, echipa din liga a treia, Wuppertal. Golurile bavarezilor au fost marcate de Van Buyten (’50), Toni (’52) şi Altintop (’88). Alte rezultate: Hoffeinheim (D2) – Hansa Rostock 2-1, Borussia Dortmund – Werder Bremen 2-1. Meciurile Carl Zeiss Jena – Arminia Bielefeld, RW Essen – Hamburg, Werder Bremen (Am) – Stuttgart şi Wolfsburg – Schalke s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.

AS Roma, în semifinalele Cupei Italiei

AS Roma, echipa la care este legitimat şi românul Adrian Piţ, s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce a învins cu scorul de 1-0 pe Sampdoria, în manşa secundă a sferturilor competiţiei. Unicul gol al meciului de pe „Stadio Olimpico“ a fost marcat de Mancini în minutul 60. Piţ nu a fost folosit de antrenorul Luciano Spalletti în această partidă. În prima manşă, disputată săptămâna trecută, cele două formaţii terminaseră la egalitate, 1-1, la Genova. Roma l-a pierdut încă din minutul 11 pe portarul Curci, accidentat. Atacantul oaspeţilor, Antonio Cassano, nu a avut nici de data aceasta şansa să-şi întâlnească fosta echipă, din cauza unei accidentări. La meciul cu Roma din campionat, Cassano a fost suspendat. În semifinale, Roma va juca împotriva învingătoarei din confruntarea Catania – Udinese (2-3 în tur), programată aseară. Tot atunci s-au jucat şi meciurile Fiorentina – Lazio (în tur 1-1) şi Juventus – Inter Milano (în tur 2-2).

Fiorentina şi-a întărit defensiva. La Costa va fi coleg cu Mutu
Clubul din Serie A AC Fiorentina, la care este legitimat Adrian Mutu, l-a achiziţionat pe fundaşul francez al echipei PSV Eindhoven, Manuel Da Costa, pentru 4,5 milioane de euro. Jucătorul de origine portugheză, care are 21 de ani, a efectuat ieri vizita medicală, mâine va fi prezentat oficial şi ar putea debuta în partida cu AC Milan, din etapa a 21-a a campionatului Italiei. Da Costa, care a semnat un contract pe cinci ani cu Fiorentina, a mai fost în atenţia grupărilor Internazionale Milano şi Juventus Torino. „Îl urmărim pe Da Costa de doi ani. Este un jucător interesant, de mare caracter şi cu un fizic impresionant“, a spus antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli.

Domenech, preocupat de partida cu România
Raymond Domenech, selecţionerul Franţei, a spus presei din Hexagon că se ocupă în mod special de meciul cu România, primul pentru francezi în Grupa C la Campionatului European 2008. „Nu fac o fixaţie pentru Italia. Italienii sunt în grupă cu noi şi atât. Eu mă ocup de România, este primul nostru meci. Apoi vor veni Olanda şi Italia“, a spus Domenech. Întrebat dacă mai are nevoie de David Trezeguet, pe care refuză să-l convoace deşi Juventus Torino a revenit în Serie A, Domenech a răspuns: „Golgheterul echipei Franţei este Thierry Henry“. Grupa C de la Euro 2008, competiţie care se va desfăşura în Austria şi Elveţia, este alcătuită din reprezentativele Franţei, României, Italiei şi Olandei.

Meciuri „trucate“ în Serbia
Ratko Buturovici, preşedintele FC Vojvodina, a fost arestat de poliţia din Serbia împreună cu alţi patru suspecţi implicaţi în scandalul „partidelor trucate“. Buturovici, împreună cu directorul stadionului Vojvodina, Milan Cabrici, arbitrii Mihajlo Jeknici şi Borislav Kasanski, şi fostul central Goran Kovacici au fost reţinuţi de poliţia sârbească pentru investigaţii privind un meci de campionat din 12 decembrie. Ratko Buturovici este suspectat că a plătit arbitrii meciului FC Mladost – FC Vojvodina pentru ca echipa lui să câştige partida. Intermediarul acestei tranzacţii se presupune că ar fi fostul arbitru Goran Kovacici. Arbitrul central Mihajlo Jeknici se presupune că a primit 3.500 de euro, iar asistentul său Borislav Kasanski – 2.500 de euro pentru a ajuta echipa FC Vojvodina să câştige meciul din deplasare contra celor de la FC Mladost, scor 1-0. Poliţia din Serbia a anunţat că arestările au fost făcute atât de târziu pentru că a fost necesar mai mult timp pentru colectarea dovezilor. Ratko Buturovici, care are 53 de ani, este cunoscut ca un apropiat al fostului preşedinte şi prim-ministru al Muntenegrului, Milo Djukanovici. Buturovici a mai fost preşedintele clubului de baschet din Grecia, PAOK Salonic, şi al Federaţiei de Box din Muntenegru. Până în prezent, au fost două încercări de asasinare a lui Buturovici.

Trapattoni negociază cu irlandezii
Celebrul antrenor italian Giovanni Trapattoni este în negocieri cu Federaţia Irlandeză de Fotbal (FAI) pentru a prelua banca tehnică a naţionalei Irlandei. FAI este în căutarea unui succesor pentru Steve Staunton, demis după ce selecţionerul Irlandei a ratat calificarea la Euro 2008. De-a lungul carierei sale, Trapattoni, care are 68 de ani, a antrenat AC Milan, Inter Milano, Fiorentina, Juventus Torino, Bayern München şi Benfica Lisabona. El a fost selecţioner al Italiei în perioada 2000 şi 2004. Irlanda întâlneşte naţionala Braziliei într-un meci amical, pe 6 februarie.

Figo va reveni pe teren în februarie
Luis Figo, mijlocaşul portughez al echipei Internazionale Milano, accidentat în noiembrie 2007, speră să revină în competiţie în maximum două săptămâni. Potrivit lui Miguel Macedo, care este impresarul jucătorului, Figo a reînceput să se antreneze normal cu coechipierii săi de la Internazionale Milano în urmă cu 15 zile. Pe 4 noiembrie 2007, în ziua în care a împlinit 35 de ani, Figo a suferit o fractură de peroneu la un duel cu cehul Pavel Nevdev de la Juventus. El a fost operat două zile mai târziu. De atunci, o petiţie prin care se cere revenirea sa în selecţionata Portugaliei a strâns 7.000 de semnături, însă, potrivit agentului său, Figo, retras din naţională după Cupa Mondială din 2006, la 127 de selecţii, nu îşi va schimba decizia.

Premii mari la Real Madrid
Jucătorii echipei Real Madrid vor primi câte 780.000 de euro în cazul în care vor câştiga campionatul Spaniei şi Liga Campionilor, iar dacă nu ar fi fost eliminaţi din Cupa Spaniei ar fi primit câte 900.000 de euro. Preşedintele Ramon Calderon şi directorul sportiv Pedja Mijatovici au ajuns la un acord cu cei patru căpitani Raul, Guti, Casillas şi Salgado, în privinţa sumei cu care vor fi recompensaţi jucătorii. Fiecare jucător va primi 300.000 de euro pentru câştigarea campionatului şi 480.000 de euro pentru Liga Campionilor.

Atletism. Finala de cros revine în Bănie
Finala campionatului naţional de cros va fi găzduită anul acesta de Craiova. În 2007, Federaţia Română de Atletism a organizat competiţia la Botoşani, după ce în ultimii ani Bănia devenise gazda tradiţională a acestui concurs. Ediţia din acest an, de pe hipodromul din parcul „Nicolae Romanescu“ este programată pe 1 noiembrie. „Ne bucurăm că vom fi din nou gazde. Întdeauna când am fost gazde ne-am achitat cu brio de sarcini şi toţi sportivii şi antrenorii au fost mulţumiţi. Anul trecut au mutat concursul la Botoşani pentru a mai schimba ceva, nu pentru că ar fi nemulţumiţi de organizare“, a precizat Sebastian Ştef, directorul Clubului Sportiv Municipal din Craiova.

Daneş face muzeul sportului doljean
Aurel Daneş, directorul filialei Dolj a Academiei Olimpice Române şi totodată inspector de specialitate la Direcţia pentru Sport a Judeţului Dolj, va inaugura, în scurt timp, un muzeu al sportului doljean. Muzeul, găzduit într-una dintre încăperile din sediul DSJ Dolj, de pe strada Gheorghe Doja, va fi constituit din cupe, medalii, trofee, fanioane, dar şi numeroase fotografii cu sportivi. „Am ţinut foarte mult ca acest muzeu să existe. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Colegii mai tineri de la DSJ mă ajută să pun fotografiile în ramă. Piesele pe care le avem au o mare valoare. Avem ziare de acum 150 de ani cu articole sportive“, a spus Daneş, care de-a lungul timpului a scris numeroase cărţi sportive, dar a organizat şi expoziţii sportive.

Baschet (m), Divizia A. Cristi Achim, la dispoziţia clubului
Imediat după partida pierdută pe teren propriu, cu CSU Braşov, antrenorul grupării BC Râmnicu Vâlcea, Cristi Achim, şi-a dat demisia, dar numai verbal. Preşedintele clubului, Mircea Biţă, a încercat să infirme acest lucru, declarând că „totul este un zvon nefondat, care are menirea de a rupe echilibrul de la echipă. Cristi Achim va merge şi la Bucureşti, pentru jocul cu Dinamo“. Aşa a şi fost, la scurt timp Achim a confirmat că încă este antrenorul echipei: „Mai stau până când se va găsi un antrenor care să vină în locul meu. Pur şi simplu, m-am pus la dispoziţia conducerii. Dacă se va găsi un antrenor şi o să mi se ceară să rămân secund, am să rămân. Dacă mi se va spune să plec de tot, am să plec. Aş fi putut să plec şi să las totul baltă, dar dacă făceam acest lucru ar fi fost haos la echipă“, a afirmat Achim, care se gândeşte deja la meciul de sâmbătă, de la Bucureşti, cu Dinamo.

Tenis de masă, Turneul de la Sheffield. Cristina Hârâci, locul doi
Jucătoarea română Cristina Hârâci a produs surpriza la turneul Europa Top 10 juniori şi cadeţi 2008 de la Sheffield (Anglia), reuşind să ocupe locul secund, după germanca Amelie Solja. Altă reprezentantă a noastră, Andreea Dospina, s-a clasat pe poziţia a opta. Hârâci a învins-o pe Dospina cu 4-0, cu 4-2 pe germanca Rosalia Stahr, a pierdut la Hana Matelova (Cehia) cu 2-4, dar a câştigat cu 4-2 cu sârboaica Monika Molnar, cu 4-1 la rusoaica Ekaterina Kolodiajnaia, a pierdut cu 1-4 în faţa germancei Amelie Solja. Hârâci a obţinut şi alte victorii: 4-3 cu suedeza Malin Pettersson, 4-2 cu Lorine Brunet (Franţa) şi 4-0 cu englezoaica Emma Vickers.

Formula 1. Button, încrezător în Honda
Pilotul britanic Jenson Button s-a declarat extrem de mulţumit de noul model Honda, care a fost lansat marţi, afirmând că echipa japoneză poate depăşi în 2008 problemele întâmpinate sezonul trecut. Câştigător în 2006 în MP al Ungariei, singura cursă trecută în palmaresul celor de la Honda de când activează pe cont propriu în „Marele Circ“, Button a spus că intenţionează să se implice în lupta pentru titlul mondial.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version