13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClubul Pandurii a transferat o echipă întreagă

Clubul Pandurii a transferat o echipă întreagă

Unsprezece fotbalişti împreună cu un întreg staff tehnic sunt achiziţiile din această iarnă ale echipei Pandurii Târgu Jiu, cu care gorjenii speră să se salveze de la retrogradare la finalul sezonului.

Ultima zi a cantonamentului de la Quinta do Pineiro a fost prolifică pentru echipa Pandurii Târgu Jiu, care şi-a asigurat serviciile a încă trei jucători, toţi atacanţi. Spaniolul Ibon Perez Arrieta, de 30 de ani (1,78 m, 75 kg), a semnat cu gruparea gorjeană un contract pe doi ani şi jumătate, valabil numai dacă pandurii se menţin în Liga I. Touring (1997-1999), Pollença (1999-2000), Talavera (2000-2001), Chaves (2001-2002), Sporting Braga (2002-2003), Chaves (2003-2004), Estoril (2004-2005), Racing Ferrol (2005-2006), Logrones CF (2006), Maccabi Herzliya (2006-2007), Swindon Town (2007) este traseul fotbalistic al spaniolului cerut insistent de Teixeira.
„Antrenorul l-a dorit în lot încă de la debutul pregătirilor aici, în Portugalia. A semnat deja cu noi pentru doi ani şi jumătate, în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi jucători transferaţi din campionatul portughez, urmând să renegociem contractul său în vară, dacă echipa se va salva de la retrogradare“, a declarat preşedintele clubului, Marin Condescu. „Este un adevărat golgheter. Deşi nu impresionează prin statură, are avantajul unei bune viteze şi al unei tehnici care poate pune în dificultate apărătorii din România“, susţine Teixeira. Totuşi, antrenorul este contrazis de „realizările“ lui Arrieta la ultimul club, Swindon Town, din liga a treia engleză. Acesta a fost rezervă în patru jocuri şi a evoluat în unul de cupă, fără nici o realizare notabilă.

Au mai semnat Wandeir şi Nunes

Alţi doi brazilieni s-au alăturat lotului lui Teixeira, Wandeir şi Fabio Nunes, ambii fiind testaţi de tehnician în amicalul cu Oliveirense. „Sunt doi jucători cu un bun nivel tehnic, doi jucători de care echipa are nevoie acum. Sunt fotbalişti ofensivi, ţin mult mingea şi la ultimul meci s-a văzut asta, dar nu-şi cunoşteau coechipierii şi randamentul lor nu a fost cel mai bun. Wandeir are dublă cetăţenie, braziliană şi macedoneană, a jucat în Liga Campionilor cu Vardar şi are multă experienţă“, a declarat Teixeira.
Wandeir Oliveira dos Santos, jucător în vârstă de 28 de ani, a fost transferat de la clubul de primă ligă din Portugalia, Naval. A mai evoluat însă timp de cinci sezoane în Macedonia, la Vardar Skopje şi Cementarnica, dar şi o jumătate de sezon în Germania, la Kickers Offenbach, el semnând acum un contract pe doi ani şi jumătate cu Pandurii. Fabio Nunes este cel de-al şaptelea brazilian din echipa lui Teixeira, are 27 de ani şi evoluează pe postul de atacant. 

Fotbalişti de şapte naţii la Târgu Jiu

Gruparea gorjeană este cea mai cosmopolită echipă din Liga I, având în componenţă fotbalişti de şapte naţionalităţi. Pe lângă jucătorii români şi cei străini deja existenţi în curtea pandurilor, ivorianul Constant Djakpa, slovenul Jaka Stromajer, brazilianul Jose Jackson şi ghanezul Ibrahim Dossey, s-au mai adăugat în această pauză competiţională şase fotbalişti brazilieni, trei portughezi şi doi spanioli.
Iată lista achiziţiilor echipei Pandurii: Wandeir de Oliviera Dos Santos, 27 de ani, atacant, brazilian; Cardoso Carlos Alexandre, 23 de ani, fundaş central, brazilian; Mingote Joao Pedro Ribeiro, 27 de ani, portar, portughez; Jessui Silva Do Nascimento, 25 de ani, atacant, brazilian; Soares Marco Paulo Silva, 23 de ani, mijlocaş, portughez; Arrieta Ibon Perez, 30 de ani, atacant, spaniol; „Pintasilgo” Carlos Pedro Carvalho de Sousa, 21 de ani, mijlocaş, portughez; Anilton Jose jr., 27 de ani, fundaş central, brazilian; Fabio Nunes, 27 de ani, atacant, brazilian; „Yoni“ Rodriguez Auyanet Yonathan David, 29 de ani, mijlocaş, spaniol; Daniel Carlos Silva Anjos, 29 de ani, mijlocaş, brazilian.
Ultimul trebuie reprimit în lot, cu toate că antrenorul Teixeira l-a exclus după amicalul cu Academica, pentru că nu a dorit să ia loc pe bancă în momentul în care l-a schimbat. „Avem în total 11 jucători noi, după ce s-au mai perfectat cele trei transferuri ale atacanţilor Wandeir, Nunes şi Arrieta. Va trebui să-l luăm în lot şi pe Daniel Carlos, pentru că el a semnat deja contractul cu Pandurii şi este jucătorul nostru. Chiar dacă antrenorul Teixeira l-a exclus din lot, nu putem renunţa la el pentru că a semnat contractul cu noi. Vom vedea ce facem cu el după ce va ajunge în ţară“, a precizat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII