17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Adio, Ungaria!

Elevele lui Gheorghe Tadici sunt ca şi calificate la Olimpiada de vară, pentru că locul Ungariei a fost luat de Croaţia.

Naţionala de handbal feminin a României nu-şi mai face probleme de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing după ce a scăpat de principala adversară, Ungaria, de la turneul pe care-l va organiza în luna martie. În finala calificărilor din Asia, Coreea de Sud a spulberat Japonia, scor 34-21, niponele fiind trimise în grupa României, alături de Polonia, locul Ungariei fiind luat de Croaţia. Cum din fiecare serie se califică primele două clasate, elevele lui Gheorghe Tadici îşi pot cumpăra deja biletele de avion pentru China.

Gaţu refuză Vâlcea?

Prima bătălie din războiul dintre chimiste şi FRH, pe tema locului de organizare al turneului de calificare, a fost câştigată de Steluţa Luca şi compania. O mână de ajutor pentru vâlcence a fost dată de Octavian Belu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Sport, care a anunţat că sala polivalentă din Bucureşti va fi închiriată în perioada 28-30 martie Federaţiei Române de Box, care va organiza meciul lui Adrian Diaconu pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC. În aceste condiţii, toată lumea se aştepta ca turneul de accedere la Olimpiadă să fie adus la Râmnicu Vâlcea, acolo unde-şi doresc aproape toate handbalistele şi cei doi tehnicieni. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a declarat însă că va ţine cu dinţii ca meciurile să fie organizate la Oradea. „Nu decid handbalistele şi antrenorul, nu e treaba lor“, a spus fostul mare handbalist. Decizia finală o va avea Consiliul de Administraţie al FRH, care se va reuni pe 12 februarie, la Bucureşti.

Tadici, între naţională şi Oltchim

Naţionala de handbal feminin a României este de ieri în cantonament centralizat la Băile Olăneşti. Pentru această acţiune, care va dura cinci zile, au fost convocate 25 de jucătoare: Tolnai, Pâslaru, Smedescu (portari); Niculae, Balint, Dobrin-Păcuraru, Holhoş, Manea, Bârsan, Barcan, Coadălată, Paraschiv, Gâscă-Alexandrescu, Mitrea, Vădineanu, G. Luca, Tătăran, Geiger, Cherăscu, Senocico, Ţăcălie, Gogârlă, Amariei-Lungu, Neagu şi Cartaş. Tadici şi Muşi au renunţat însă la chimista Roxana Cherăscu, după ce aceasta a anunţat că este gravidă, şi au decis să nu cheme altă handbalistă în locul ei.
La sfârşitul săptămânii, tricolorele vor avea parte de trei meciuri-test. „Iniţial, era vorba să jucăm contra unei naţionale, dar până la urmă vom juca între noi. Vreau să dezvălui obiectivul acestei acţiuni numai după terminarea cantonamentului, pentru că handbalistele citesc presa şi vreau să am linişte în aceste cinci zile“, a spus Tadici, care se va împărţi însă între şedinţele de antrenament ale României şi cele ale Oltchimului: „Pentru noi urmează meciul de Liga Campionilor din Germania, cu Nurnberg, pe care trebuie să-l pregătim aşa cum se cuvine“. Tadici nu a comentat prea multe despre locul de disputare a meciurilor din turneul de calificare la Olimpiadă: „Ştiam de mult că nu este o condiţie ca sala gazdă să aibă 5.000 de locuri. Ştiam şi că în acea perioadă se va disputa partida de box. Până la urmă, să facă aşa cum vor cei de la federaţie, eu mi-am spus punctul de vedere. Nu e treaba mea unde se vor juca partidele, am spus doar că la Râmnicu Vâlcea erau toate condiţiile. Acum aştept decizia finală a FRH“, a punctat Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS