16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIordăchioiu a strâns puncte preţioase

Iordăchioiu a strâns puncte preţioase

Spadasinele din lotul naţional de senioare al României au participat în weekendul trecut la al doilea concurs de Cupă Mondială din acest an, desfăşurat la Praga (Cehia), dotat cu trofeul „Prague d’Or“. Cea mai bună clasare din delegaţia tricoloră, condusă de antrenorul craiovean Dan Podeanu, a avut-o Loredana Iordăchioiu, sportiva de la CSM Craiova ocupând locul 24. Stelista Ana Brânză a încheiat concursul de la Praga doar pe locul 33, sub aşteptări, având în vedere că în urmă cu o săptămână, la Budapesta, obţinuse locul doi. Atât Ana Brânză, cât şi Loredana Iordăchioiu păstrează şanse de calificare la Olimpiada din vară de la Beijing, dar ele trebuie să facă trei concursuri foarte bune.
„La Praga, Ana Brânză a avut un parcurs mai slab, deoarece a avut ghinionul să întâlnească o sportivă din Estonia, care a bătut-o la mai toate concursurile. În schimb, Loredana Iordăchioiu a făcut un concurs bun în Cehia. Ambele trebuie să acumuleze cât mai multe puncte în etapele de Cupă Mondială care au mai rămas“, a spus antrenorul Dan Podeanu.
Celelalte două spadasine din România participante la „Prague D’or“, Iuliana Măceşeanu şi Simona Alexandru (ambele de la Steaua Bucureşti), s-au clasat pe locul 38, respectiv 44, din 151 de sportive participante. Spadasinele tricolore au ajuns ieri acasă, dar nu vor sta mult, deoarece sâmbătă vor lua startul la alt concurs de Cupă Mondială, în Luxemburg. Programul sportivelor din lotul naţional de senioare este foarte încărcat în februarie şi martie. După concursul din Luxemburg, ele vor merge la competiţii la Barcelona, Tauberbischofsheim (Germania), Sankt Petersburg şi Florina (Grecia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS