3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTeixeira ştie cum va arăta echipa în retur

Teixeira ştie cum va arăta echipa în retur

Joaquim Teixeira a întocmit lista cu jucătorii care vor părăsi echipa, ştie cum ar vrea să arate primul unsprezece al pandurilor, însă nu face deocamdată public nimic, pentru a nu-i lipsi de motivaţie pe elevii săi.

Lotul echipei Pandurii Târgu Jiu din cantonamentul de la Quinta do Pinheriro numără în prezent 26 de fotbalişti, însă numai 17 dintre aceştia l-au convins pe antrenorul Joaquim Teixeira că merită să rămână. Gruparea gorjeană mai are în probe trei atacanţi, Edson, Wandeir şi Fabio Nunes, un portar, Joao Paulo, dar şi doi jucători pe care lusitanul nu i-a putut urmări personal, Mândrean, aflat în ţară, operat de menisc, şi Djakpa, prezent la Cupa Africii pe Naţiuni cu selecţionata Coastei de Fildeş.
Cum Teixeira a anunţat că se va baza în meciurile rămase din acest sezon pe 20 de jucători de câmp şi trei portari, este evident că o parte dintre fotbaliştii aflaţi acum în Portugalia vor părăsi echipa. Se ştie deja că Bălăeţ va ajunge la CSM Vâlcea după acest stagiu, iar Grecu şi Zamfir vor reveni la EMC Rovinari, deşi i-au lăsat o impresie bună antrenorului. „Au muncit foarte bine şi sunt lucizi, calmi, serioşi. Trebuie să câştige stabilitate, se pregătesc foarte bine, dar au şi o perioadă de cădere. Grecu a jucat foarte bine la Coimbra, Zamfir a evoluat şi el bine în amicale, dar s-a accidentat. Ambii sunt jucători cu calităţi care pot creşte în timp scurt numai dacă vor juca. Sunt fotbalişti de mare viitor, dar în prezent este dificil să poată evolua în echipa aceasta“, a declarat Teixeira.
Adi Popescu s-a pregătit după un program separat şi nu a fost folosit decât câteva minute într-un amical, semn că antrenorul nu va mai conta pe el. Şi dacă vor rămâne în lot, Piţurcă şi Stromajer vor prinde sporadic echipa, aceştia neintegrându-se în planurile tactice ale antrenorului. „Piţurcă şi Stromajer nu sunt foarte tehnici, nu sunt capabili să ţină de minge. Sunt jucători pe care pot să-i folosesc în situaţie de criză atunci când trebuie să forţăm“, a concluzionat Teixeira. Dintre jucătorii accidentaţi, Vasilache este singurul care nu şi-a arătat posibilităţile, însă nu se pune problema ca el să plece de la Pandurii, fiind cel mai mare transfer din istoria grupării gorjene.

S-au adjudecat unele posturi de titular

Antrenorul Joaquim Teixeira nu a avut şansa să alinieze în jocurile amicale de până acum echipa pe care şi-ar fi dorit-o, însă s-a edificat în privinţa potenţialului fiecărui jucător. „Principala noastră preocupare în cantonament este să ne antrenăm şi să ne organizăm cât mai bine modelul de joc şi chestiunile individuale. Când cantonamentul se va termina, vom selecţiona jucătorii în funcţie de ce s-a întâmplat şi ce se va întâmpla mai departe. Am totul notat, am o idee despre cum va arăta echipa, dar încă nu am pus-o în practică. Voi alege cei mai buni jucători în funcţie de fiecare sistem“, a spus Teixeira.
Adept al jocului ofensiv, tehnicianul lusitan ar juca în sistemul 3-4-3 sau 3-5-2, iar în aceste condiţii o mare parte a posturilor de titular ar fi deja acontate. Mingote nu are concurent în poartă, pe linia de fund „ceasurile elveţiene“ Rusu şi Chibulcutean l-au impresionat pe antrenor, în timp ce Anilton şi Rus par să-şi dispute al treilea post de fundaş. În linia mediană, Pintassilgo, Păcurar şi Iordache par bătuţi în cuie dacă toţi vor fi apţi din punct de vedere medical, iar în atac, Liviu Mihai şi Jessui sunt titulari de drept.
Un prim unsprezece al echipei Pandurii conturat după laudele antrenorului Teixeira din cantonamentul lusitan ar putea arăta astfel: Mingote – Anilton (Rus), Rusu, Chibulcutean – Pintassilgo, Fl. Stângă (Vancea), Păcurar, I. Iordache – L. Mihai, Jessui, Wandeir (Nunes).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII