Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Futsal, Liga I. Oltenii au făcut spectacol la Reşiţa
Futsal Club Craiova a debutat cu dreptul în partea a doua a campionatului, câştigând duminică partida din deplasare cu Futsal Club Municipal Reşiţa, scor 6-2 (2-1). Echipa craioveană a fost într-o formă de zile mari. Au şutat la poartă din toate poziţiile şi dacă nu ratau, scorul putea fi mult mai mare. Golurile formaţiei oltene au fost reuşite de Adrian Mihalache, Marius Mihalache, Bugălă, Cioboiu, Alecu şi Muliu. În afară de aceştia au mai jucat: Rizan (portar), Sandu, Apostol, Stăncuţa şi Relea. În urma acestui succes, FC Craiova a acumulat 26 de puncte şi rămâne pe locul trei în Liga I, în spatele celor de la ACS Odorheiu Secuiesc (30 de puncte) şi CIP Deva (29 de puncte), formaţii care au un meci mai puţin. În runda următoare, FC Craiova va evolua tot în deplasare, cu United Galaţi.

Futsal – juniori. Memorialul „Ilie Morovan“

FEFS Craiova şi Luceafărul Filiaşi sunt cele două câştigătoare ale memorialului „Ilie Morovan“ la futsal (ediţia a doua), competiţie desfăşurată în weekend pe terenul sintetic de la „Voinţa“, în organizarea CSS Universitatea Craiova, AJF şi DSJ Dolj. FEFS Craiova s-a impus la categoria de juniori născuţi în 1998, fiind urmată în clasament de Gaz Metan CFR Craiova şi „GP“ Craiova. Luceafărul Filiaşi a câştigat competiţia rezervată  juniorilor născuţi în anul 1997. Locul doi a fost ocupat de FEFS Craiova, iar poziţia a treia a fost ocupată de Universitatea Craiova. La categoria de juniori născuţi în 1997 au participat opt echipe, iar la juniorii născuţi în 1998 au luat startul şase formaţii. Organizatorii au acordat şi distincţii individuale. Cei mai buni jucători au fost desemnaţi Sorin Ciauşu (grupa 1997) – Luceafărul Filiaşi şi Vlăduţ Onică (grupa 1998) – FEFS Craiova. S-a acordat şi titlul de cel mai bun portar, câştigători fiind Laurenţiu Popescu (grupa 1997) – Luceafărul Filiaşi şi Ionuţ Burlescu (grupa 1998) – Gaz Metan CFR Craiova.

Baschet (f), Divizia B. Victorii la scor
Echipa feminină de baschet SCM Craiova a obţinut victorii pe linie la turneul doi al Diviziei B, găzduit la sfârşitul săptămânii trecute de Târgu Mureş. Formaţia pregătită de Liviu şi Daniela Manea a disputat două partide cu gazdele de la BC Sirus Târgu Mureş, dintre care una restantă de la primul turneu, şi s-au impus în ambele la scor, 120-20 şi 84-32. În celelalte trei jocuri, baschetbalistele din Bănie au înregistrat următoarele rezultate: 106-42 cu LPS Alba Iulia, 84-35 cu CSM Satu Mare şi 76-38 cu BC Niţulescu Râmnicu Vâlcea. „Jucătoarele noastre au avut evoluţii foarte bune la acest turneu, drept dovadă stând diferenţele mari de scor. Nu avem probleme la aceste turnee de grupă, dar important este ce vom face la turneul final, de promovare în Divizia A“, a spus ieri antrenorul Liviu Manea. La turneul de la Târgu Mureş, pentru SCM Craiova au jucat: Iuliana Selişteanu, Adelina Ştefan, Adina Pop, Alina Funieru, Andra Hass, Andra Manea, Georgeta Ştefan, Laura Lungu, Andra Gligă, Carmen Bonciog, Elena Dragotă, Roxana Constantinescu. Următorul turneu va avea loc între 6 şi 10 februarie.

Handbal (m), CE din Norvegia. Danemarca, regina Europei
Reprezentativa de handbal masculin a Danemarcei a reuşit să se impună în faţa naţionalei Croaţiei, cu scorul de 24-20 (13-10), în finala Campionatului European din Norvegia, disputată la Lillehammer, devenind astfel „regina“ Europei. În finala mică, Franţa, fosta deţinătoare a trofeului, a învins Germania cu 36-26 (18-9), cucerind astfel medalia de bronz. La finalul turneului final, organizatorii au stabilit şi echipa ideală, care arată în felul următor: portar – Kasper Hvidt (Danemarca), extremă stânga – Lars Christiansen (Danemarca), inter stânga – Daniel Narcisse (Franţa), centru – Ivano Balic (Croaţia), pivot – Frank Loke (Norvegia), inter drepta – Kim Andersson (Suedia), extremă stânga – Florian Kehrmann (Germania). MVP-ul europenelor a fost desemnat francezul Nikola Karabatic, iar cel mai bun apărător a fost numit croatul Igor Vori. Cei mai buni marcatori din Norvegia au fost: Lars Christiansen (Danemarca), Ivano Balic (Croaţia), Nikola Karabatic (Franţa), fiecare cu 44 de goluri.

Handbal (m). Naţionala de tineret, două succese şi o remiză

Echipa naţională de tineret a României şi-a trecut în cont două victorii şi un egal la turneul internaţional de handbal de la Sighişoara, în cadrul pregătirilor pentru Campionatul European din vară, care va fi găzduit de ţara noastră. În prima partidă, tricolorii au dispus de Ungaria cu scorul de 27-25 (12-11), meci în care Alexandru Asoltanei a reuşit zece goluri. A urmat un nou succes, scor 37-32 (19-17), cu Rusia, dispută în care Călin Hagiu a înscris de 12 ori. În ultima confruntare, România a terminat la egalitate cu Serbia, scor 23-23 (10-11), Asoltanei fiind din nou cel mai bun jucător al nostru, cu opt reuşite.

Handbal (f), Liga Naţională. Derbiul Rulmentul – Oltchim, reanalizat

Vicepreşedinţii CS Oltchim, Petre Berbecaru şi Andrei Luca, au fost chemaţi la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de handbal în urma declaraţiilor făcute de oficialii chimişti după derbiul pierdut la Braşov. Liga Naţională de handbal feminin se întrerupe până pe 4 aprilie, pentru a face loc pregătirilor naţionalei feminine în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Handbal (f), Divizia A – seria A. Naţional Vâlcea a rămas pe trei
Naţional Râmnicu Vâlcea a obţinut o victorie şi o înfrângere la cel de-al doilea turneu al Diviziei A – seria A, competiţia de la Bacău aducându-i ca adversare echipele Ştiinţa Bacău şi CSM Sibiu. Echipa Centrului Olimpic de Excelenţă al Handbalului Românesc, pregătită de Aurelian Roşca, a pierdut în faţa formaţiei gazdă, Ştiinţa, în derbiul turneului, cu scorul de 25-27. În cel de-al doilea joc disputat, oltencele au întâlnit CSM Sibiu, de care au dispus cu scorul de 38-31. Naţional Râmnicu Vâlcea şi-a păstrat poziţia a treia în clasament şi se află la un punct în urma Ştiinţei Bacău (locul doi) şi la opt puncte de lidera seriei, CSM Ploieşti. Ultimul turneu va avea loc în perioada 2-3 martie la Piatra Neamţ.  

Tenis (f). Gallovits a urcat şase poziţii în clasamentul WTA

Tenismena română Edina Gallovits a cunoscut un salt de şase poziţii în clasamentul WTA şi ocupă în prezent locul 70, în timp ce Raluca Olaru a coborât două poziţii, până pe 59. Lideră WTA este Justine Henin, cu 6.680 de puncte, belgiana fiind urmată de finalista de la Australian Open, Ana Ivanovic, cu 4.126 de puncte, şi de rusoaica Svetlana Kuzneţova, cu 3.760 de puncte. Câştigătoarea turneului de la Melborune, Maria Şarapova, se regăseşte pe poziţia a cincea, cu 3.256 de puncte, însă rusoaica deţine supremaţia în ierarhia Race, conducând cu 1.000 de puncte, fiind urmată de Ana Ivanovic (825 p) şi de belgiana Justine Henin (525 p).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version