16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSaturn Ramenskoye, următorul adversar al Ştiinţei

Saturn Ramenskoye, următorul adversar al Ştiinţei

După ce s-au încălzit cu austriecii de la Sturm Graz, alb-albaştrii vor continua seria meciurilor amicale. Următorul adversar al trupei lui Nicolo Napoli urma să fie ales dintre Saturn Ramenskoye (Rusia, Liga I – locul cinci la finalul campionatului) şi Zalaegerszegi (Ungaria, Liga I – locul şapte). În cele din urmă, s-a stabilit ca adversarul de joi al oltenilor să fie formaţia din Rusia, deoarece maghiarii îşi stabiliseră alt amical.
Informaţia că Ştiinţa va întâlni pe 31 ianuarie, de la ora 15.30, echipa rusească a fost confirmată ieri, oficial, pe site-ul clubului Saturn. Interesant este că gruparea antrenată de Gadji Gadjiev are programat în aceeaşi dimineaţă un antrenament, dar, dispunând de un lot numeros în Turcia, ruşii îi vor menaja pe jucătorii care vor fi trimişi să evolueze împotriva Ştiinţei. Echipa de la răsărit se află şi ea la al doilea test de verificare, după ce ieri a învins cu 2-1 formaţia FC Tobol Kostanay, vicecampioana Kazahstanului.
Juveţii vor susţine următoarele două partide amicale pe 3 şi 6 februarie, când vor întâlni FC Winterthur (Elveţia – locul cinci în Liga a II-a), respectiv Zaglebie Sosnowiec (Polonia – ultimul loc în Liga I). Nu a fost încă stabilit adversarul din ultimul joc de verificare, programat pe 9 februarie. O zi mai târziu, oltenii vor decola spre România.

Şi „satelitul“ şi-a stabilit amicalele

Plecată mai devreme în Turcia, echipa a doua a Universităţii va susţine astăzi, de la ora 15.30, cel de-al treilea amical. După două înfrângeri, 1-4 cu VfB Lubeck şi 0-2 cu FC Daegu, mânjii Universităţii speră să obţină primul rezultat bun în acest turneu, având în vedere că vor întâlni echipa a doua a clubului St. Gall. Trebuie spus că, în prima ligă elveţiană, St. Gall ocupă ultimul loc. O victorie le-ar da încredere tinerilor pregătiţi de Corneliu Papură şi Ovidiu Stîngă.
La meciul de astăzi, „Papi“ speră să conteze şi pe serviciile lui Neacşu şi Pătraşcu, doi jucători care au acuzat probleme medicale la partida cu FC Daegu. Rămâne de văzut pe ce post va fi distribuit de data aceasta croato-germanul Romeo Filipovici, care în meciul cu coreenii a dezamăgit, evoluând slab ca mijlocaş la închidere.
FC Daegu nu va rămâne singurul adversar din Coreea de Sud pe care „satelitul“ îl va întâlni în Antalya. Pe 1 februarie, alb-albaştrii vor da piept cu Pohang Steelers, echipă care din motive obiective şi-a anulat amicalul cu prima trupă a Universităţii. În ultimul test de verificare, puştii lui Papură vor evolua împotriva celor de la FC Mika Ashtarak (Armenia – locul 3 în Liga I, la finalul sezonului). Ieri, oficialii de la FC Argeş, echipă care a sosit odată cu Ştiinţa în Antalya, intenţionau să discute cu omologii lor din Bănie pentru a perfecta un amical între rezervele grupării piteştene şi formaţia-satelit a Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS