16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, golgheterul Italiei pentru câteva ore

Mutu, golgheterul Italiei pentru câteva ore

Fiorentina a mai câştigat o bătălie în războiul pentru un loc în Liga Campionilor. Mutu a fost din nou protagonist, marcând în minutul 85 primul gol al victoriei de la Empoli (2-0).

Seria de goluri semnate Adrian Mutu pare interminabilă. „Briliantul“ Fiorentinei a punctat din nou decisiv, în minutul 85 al întâlnirii de la Empoli, din etapa a 20-a, adjudecată de toscani cu 2-0. A doua reuşită a grupării din Florenţa a aparţinut lui Pazzini. Românul a ajuns la „cota“ 13 în campionatul Italiei, fiind pentru câteva ore în fruntea clasamentului golgheterilor, alături de suedezul Ibrahimovic şi francezul Trezeguet. Ultimul l-a depăşit însă după ce a punctat de două ori în meciul Livorno – Juventus (1-3).
La Empoli, Mutu nu a avut o evoluţie strălucită, cum de altfel nu a avut nici Fiorentina. Meritul său, după cum subliniază presa italiană, este că a deschis scorul cu cinci minute înainte de final, înclinând balanţa în favoarea echipei sale. „Anonim în prima repriză, Mutu a fost mai activ în partea a doua, când a ratat o mare ocazie de gol la capătul unei acţiuni personale. A avut noroc la golul său, care a decis meciul“, a scris Datasport despre Mutu, căruia i-a acordat nota 6,5. Mai mult a primit doar Pazzini, autorul celui de-al doilea gol, notat cu 7.
În urma victoriei de la Empoli, Fiorentina şi-a consolidat poziţia a patra în clasament, ultima care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Gruparea „viola“ are un avans de patru puncte faţă de Udinese.

Preşedintele lui Torino nu mai e supărat pe Mutu

În etapa precedentă din Serie A, a 19-a, Adrian Mutu marcase un gol în partida cu AC Torino (2-1) şi obţinuse două penaltiuri considerate dubioase de toată lumea. Preşedintele oaspeţilor, Urbano Cairo, l-a atacat atunci dur pe Mutu, pe care l-a numit trişor. În weekendul trecut, Cairo s-a răzgândit şi a declarat că românul este un jucător de clasă. „Mi-au trecut nervii pe Mutu. Îmi pare rău că am fost aşa de dur cu el, mai ales că suporterii noştri sunt prieteni cu cei ai Fiorentinei şi avem relaţii foarte bune cu conducerea celor de la Florenţa. Mutu este un jucător de clasă, dar cele două penaltiuri de săptămâna trecută chiar mi s-au părut dubioase. Nu am nimic cu el şi îi voi strânge mâna la meciul din retur. Sunt de acord cu ceea ce a zis antrenorul Fiorentinei, Prandelli, despre interzicerea declaraţiilor conducătorilor la adresa arbitrilor. Dacă nici un conducător nu ar mai comenta arbitrajele, atunci nu aş mai comenta nici eu“, a declarat Cairo.

Chivu nu a jucat la Inter

În partida de la Udine, dintre echipa locală şi Inter Milano (0-0), căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, nu a jucat la oaspeţi, fiind menajat de antrenorul Roberto Mancini, din cauza unor probleme musculare. Aceasta a fost a doua partidă pe care Chivu a ratat-o săptămâna trecută, după meciul din Cupa Italiei cu Juventus (2-2). Inter a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 21, când Cesar a fost eliminat. Campioana Italiei nu a mai învins pe Udinese de doi ani. În clasament, Inter mai are un avans de cinci puncte faţă de a doua clasată, AS Roma, învingătoare sâmbătă, cu 1-0, în faţa lui Palermo. Tot atunci, mijlocaşul Paul Codrea a fost titular în partida pierdută de echipa sa, Siena, cu 1-0, la Genova, în faţa Sampdoriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII