21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLoeb, invincibil la Monte Carlo

Loeb, invincibil la Monte Carlo

Pilotul francez, care conduce un bolid Citroen C4 WRC, a obţinut a 37-a victorie în World Rally Car, dintre care cinci la Monte Carlo, stabilind astfel două recorduri.

Campionul mondial en-titre Sebastien Loeb, care pilotează un bolid Citroen C4 WRC, a câştigat duminică a 76-a ediţie a Raliului Monte Carlo. Aceasta a fost prima manşă din cele 16 ale Campionatului Mondial de Raliuri, ediţia 2008. Pe locul secund în runda inaugurală a mondialului de raliuri s-a situat finlandezul Mikko Hirvonen (Ford Focus RS WRC).
Această a 37-a victorie în WRC, dintre care cinci la Monte Carlo, două recorduri absolute, îi permite lui Loeb să preia conducerea în clasamentul general al piloţilor încă din prima probă a sezonului, având două puncte avans faţă de Hirvonen. Peste două săptămâni însă, finlandezul va beneficia de un teren favorabil, în Suedia.

Loeb a condus cursa de la un capăt la altul

Francezul Sebastien Loeb a condus în ierarhia Raliului Monte Carlo încă de joi, de la debutul acestei competiţii. După primele două probe speciale, la Vercors, pilotul francez conducea în clasamentul provizoriu, fiind înregistrat cu timpul de 23 de minute, 38 de secunde şi patru zecimi. Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, spaniolul Dani Sordo, cu un ecart de 12 secunde şi şapte zecimi, şi finlandezul Mikko Hirvonen (Ford Focus), la 44 de secunde de lider.
Loeb se afla în fruntea clasamentului provizoriu şi după a treia zi, când s-au disputat încă şase etape speciale, la Ardeche. Loeb, cronometrat cu două ore, 50 de minute, 38 de secunde şi opt zecimi, i-a devansat pe finlandezul Mikko Hirvonen, cu două minute, zece secunde şi şase zecimi, şi pe australianul Chris Atkinson (Subaru Impreza WRC), cu trei minute, două secunde şi şase zecimi.
În final, Loeb l-a devansat pe Hirvonen cu două minute şi jumătate, după patru zile de cursă şi peste 360 de kilometri cronometraţi în cele 19 probe speciale. Ultima probă a fost o superspecială televizată în portul din Monaco, lungă de 2,7 km şi disputată pe o porţiune din traseul Marelui Premiu de Formula 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU