Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tenis (f), Australian Open. Şarapova – Ivanovic, ultimul act de la Melbourne
Finala din acest an de la Australian Open le va avea ca protagoniste pe Maria Şarapova şi Ana Ivanovic, cele două frumoase ale tenisului profesionist trecând fără mari probleme de adversarele lor din semifinale. Şarapova, cap de serie numărul 5, a „demolat-o“ pe Jelena Jankovic în semifinale, scor 6-3, 6-1, în timp ce sârboaica Ana Ivanovic a dispus de Daniela Hantuchova cu scorul de 0-6, 6-3, 6-4. „Sunt foarte bucuroasă că am fost capabilă să joc un tenis atât de bun şi sper ca în finală să o fac la fel“, a spus rusoaica Şarapova, după victoria în faţa Jelenei Jankovic. La rândul său, Ana Ivanovic a câştigat doar nouă puncte în primul set, ea fiind demoralizată complet, însă publicul a ajutat-o să revină. „Dacă nu eraţi voi, aş fi pariat pe eliminarea mea. Am vrut să mă retrag, dar nu ar fi fost corect pentru spectatori. Este o semifinală, aşa că am jucat cât de mult am putut pentru a termina meciul“, a afirmat Jankovic.

Tenis (f), Australian Open – junioare. Halep continuă cursa spre titlu
Tenismena română Simona Halep, cap de serie numărul 10, a reuşit să se califice ieri în semifinalele competiţiei de junioare de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. Reprezentanta noastră a eliminat-o în sferturile competiţiei de la Antipozi chiar pe principala favorită, rusoaica Anastasia Pavlucenkova, dispunând de aceasta în două seturi, scor 6-2, 6-3. În faza următoare a turneului de la Melbourne, Simona Halep va evolua în compania uneia dintre speranţele gazdelor, Jessica Moore, câştigătoare în partida susţinută în faţa croatei  Jasmina Tinjici, căreia i-a administrat un sec 6-4, 6-0.

Evoluţiile „stranierilor“ români. Daniel Niculae, cel mai bun
Franţa. Atacantul Daniel Niculae a fost desemnat, de prestigiosul cotidian L’Equipe, cel mai bun jucător al formaţiei Auxerre, în meciul cu echipa Caen, încheiat la egalitate, scor 0-0, în etapa a 22-a a campionatului Franţei. Niculae a primit cea mai mare notă de la Auxerre, 6,5, iar celălalt român de la echipa franceză, Gabriel Tamaş, a fost notat cu 4,5. Daniel Niculae se află pe locul patru în clasamentul golgheterilor din Ligue 1, cu opt reuşite, la egalitate cu Kone (Nice) şi Saifi (Lorient). Ocupantul primului loc este Benzema (Olympique Lyon), cu 14 goluri.
Turcia. Formaţia Ankaragucu, la care evoluează Giani Kiriţă, a fost eliminată din Cupa Turciei în urma înfrângerii, cu scorul de 1-0, din meciul din deplasare cu Caykur Rizespor, disputat miercuri, în ultima etapă a grupei A a competiţiei. Kiriţă a fost integralist, el primind un cartonaş galben în minutul 63. Ankaragucu a încheiat competiţia pe locul patru în grupă.
Germania. Atacantul Ciprian Marica a marcat un gol pentru VfB Stuttgart, miercuri, în meciul amical câştigat de campioana en-titre a Germaniei, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei FSV Mainz 05. Marica a fost titular şi a marcat în minutul 72, pentru 2-0, după o pasă de la Mario Gomez, care a revenit pe teren după două luni de absenţă. Gomez a fost introdus în joc în minutul 61, în locul lui Sergiu Radu. Marica a evoluat până în minutul 80, când a fost schimbat cu Fischer.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version