13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWobay, driblat de turci

Wobay, driblat de turci

Mijlocaşul Universităţii nu a primit nici ieri viza de intrare în Ţara Semilunei şi riscă să efectueze singur pregătirea de iarnă.

Universitatea Craiova a luat ieri drumul Antalyei, însă în avionul care a decolat la ora 10.45 de pe Aeroportul „Henri Coandă“ nu a urcat şi Julius Wobay. Jucătorul din Sierra Leone a avut probleme la Ambasada Turciei, care, după mai multe amânări, nu i-a acordat viza de intrare în ţară.
Vicenţiu Neagoe, directorul executiv adjunct al Ştiinţei, a stat în zadar marţi seară la ambasadă pentru a lua viza lui Wobay, neprimind răspuns afirmativ până la ora închiderii.
„Am depus actele pentru obţinerea vizei încă de pe 18 decembrie şi am specificat faptul că ne este necesară până cel târziu pe 23 ianuarie, când echipa va pleca în Antalya. În tot acest timp am trecut de nenumărate ori pe la Ambasada Turciei, dar cei de acolo nu ne-au oferit nici un răspuns concret, doar un sec «Wobay nu este». Ne-au spus că aşteaptă răspunsul de la Ministerul lor de Externe, care trebuie mai întâi să primească aprobarea Ministerului de Interne. Apoi s-au legat de faptul că Wobay are prea multe vize de Cipru pe paşaport, din perioada în care a evoluat la Nea Salamina“, a explicat Vicenţiu Neagoe.

Turcii ridică din umeri

Nici ieri oficialul oltean nu a avut mai mult succes, turcii ridicând indiferenţi din umeri. La ambasadă s-a prezentat şi Julius Wobay, pentru a afla motivul pentru care nu primeşte viza de Turcia, dar degeaba. „Am mers din nou la ambasadă, dar acolo n-am găsit decât doi-trei angajaţi care nici măcar nu vorbeau engleza. Prin gesturi au dat de înţeles că nu ştiu nimic de viza lui Wobay. Cred că oamenii de aici au ceva cu el, pentru că nu-mi explic această bătaie de joc. Sau au ceva împotriva fotbaliştilor care au evoluat în Cipru. Ori cei de la ambasadă sunt rasişti, pentru că am aflat că şi Dinamo a avut aceleaşi probleme cu Blay, obţinând cu greu viza, după intervenţii ale Ministerului român de Interne. În aceeaşi situaţie de află acum Emeghara de la Steaua, care nici el nu a primit viza de Turcia, steliştii temându-se că şi noua lor achiziţie, Dino Eze, ar putea păţi la fel“, a mai spus „Vice“.
Neagoe s-a dus ieri şi la FRF pentru a încerca să rezolve această situaţie, având o întrevedere cu Florin Prunea, preşedinte al Comisiei de relaţii internaţionale din cadrul federaţiei. Fostul portar al Ştiinţei a luat legătura şi cu tatăl său, aflat la Ambasada României din Turcia, şi a promis că va încerca să facă totul pentru a obţine viza lui Wobay.
Leonezul va rămâne la hotelul Confort din Capitală până mâine, în tot acest timp încercându-se rezolvarea problemei sale. „O să mă duc şi mâine (astăzi – n.r.) la ambasadă şi o să stau pe capul lor până obţinem un răspuns favorabil. Wobay este pregătit şi va pleca spre Antalya cu primul avion în cazul în care primeşte viza. Bagajele sale sunt deja acolo“, a încheiat Vicenţiu Neagoe. 
Jucătorii Universităţii au sosit ieri după-amiază în Antalya, iar după ce şi-au ocupat locul în camerele de la hotelul Arcadia au efectuat o uşoară încălzire, de astăzi urmând să intre în programul de pregătire gândit de antrenorul Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII