5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Maşină de poliţie cu cel mai bun sistem antifurt, furată în miezul zilei

O maşină a poliţiei echipată cu cel mai performant sistem antifurt a fost furată din Berlin după ce poliţiştii de serviciu au lăsat automobilul descuiat şi cu cheile în contact. După cum informează site-ul ananova.com, BMW-ul dotat cu echipament de supraveghere cu tehnologie de ultimă generaţie şi cu încuietori electronice sofisticate menite să îl „apere“ de hoţi era mândria poliţiştilor din Berlin. Dar, într-o zi, doi poliţişti au coborât din maşină pentru a urmări pe jos un hoţ de buzunare pe care îl surprinseseră în flagrant, lăsând autovehiculul nesupravegheat. Cineva a profitat de această situaţie şi s-a făcut nevăzut cu BMW-ul poliţiei, care valorează 147.000 de euro. Cei doi poliţişti nici măcar nu au reuşit să prindă infractorul pe care îl urmăreau şi acum trebuie să răspundă în faţa superiorilor pentru fapta lor, riscând să fie sancţionaţi disciplinar. Şefii poliţiei berlineze au anunţat că deocamdată nu au nici un indiciu în legătură cu hoţul maşinii, dar că se vor depune toate eforturile pentru a-l identifica şi pentru a recupera maşina.

Sfântul Graal al artei islamice, vândut pentru doar 220.000 de lire

O cană de cuarţ considerată „Sfântul Graal al artei islamice“ a fost vândută la licitaţie pentru suma de 220.000 de lire, aceasta fiind considerată drept cel mai mare chilipir din întreaga istorie a licitaţiilor. Potrivit site-ului mailonsunday.co.uk, cana, despre care s-a crezut iniţial că este una de vin din Franţa secolului al 19-lea, a fost scoasă la vânzare de casa de licitaţii Lawrences din Somerset, fiind estimată la 200 de lire. În mod ciudat, obiectul a fost vândut pentru o sumă de 1.000 de ori mai mare, după ce doi cumpărători anonimi s-au întrecut în oferte care mai de care mai generoase. S-a constatat ulterior că, de fapt, este vorba de o cană de apă egipteană, provenind din secolul al 11-lea, considerată drept una dintre cele mai valoroase artifacte aparţinând artei islamice, una dintre cele mai preţioase comori din Egiptul antic. Confecţionată din cuarţ alb, cana are sculptate în relief animale mitologice, păsări şi motive florale şi are o montură din aur şi argint. Ultimul obiect de acest fel a fost cumpărat în anul 1862 de Muzeul „Victoria and Albert“, celelalte făcând parte din colecţii ecleziastice valoroase.

A murit Heath Ledger

Actorul australian Heath Ledger, de 28 de ani, a fost găsit mort marţi, în apartamentul său din Manhattan, informează site-ul starpulse.com. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din New York a anunţat că este posibil ca decesul să fi survenit din cauza unui abuz de medicamente, probabil o supradoză de somnifere, dar cauza exactă urmează să fie stabilită în urma autopsiei. Potrivit informaţiilor furnizate de poliţişti, Heath Ledger avea programată o şedinţă de masaj în acea zi, iar trupul neînsufleţit al actorului a fost descoperit de menajeră, care venise să anunţe sosirea masezei. În urma anunţării acestei veşti, mulţi reporteri, fotografi şi admiratori ai actorului s-au adunat în faţa imobilului din cartierul Soho, unde locuia Heath Ledger, pentru a afla mai multe informaţii sau pentru a-i aduce un ultim omagiu actorului.

Heath Ledger a fost un actor talentat, despre care criticii spun că „promitea foarte mult“. S-a făcut cunoscut în urma rolului din pelicula „Ten Things I Hate About You“, o adaptare a piesei „Îmblânzirea scorpiei“ a lui Shakespeare. A mai fost remarcat pentru rolurile sale din filmele „Casanova“ şi „The Patriot“, dar cel mai mare succes l-a înregistrat cu prestaţia sa din pelicula „Brokeback Mountain“, pentru care a fost nominalizat la Oscar.

Heath Ledger a lăsat în urmă o fetiţă de doi ani, Matilda. Pe mama acesteia, Michelle Williams, o cunoscuse încă de pe vremea când filma pentru „Brokeback Mountain“, dar idila lor nu a durat decât doi ani.

La plimbare cu iubita în lesă

Doi rockeri din Anglia formează un cuplu cât se poate de excentric. După cum informează site-ul foxnews.com, Dani Graves, de 25 de ani, obişnuieşte să o scoată la plimbare pe logodnica lui, Tasha Maltby, de 19 ani, într-un mod cât se poate de ciudat: cu lesă. Tinerii ies în evidenţă nu numai pentru hainele lor negre, în stil gotic, ci şi pentru faptul că în timpul plimbărilor Tasha poartă la gât un fel de lesă şi se lasă plimbată de iubitul ei. Deşi sunt obişnuiţi ca lumea să le arunce priviri mirate pe stradă, un şofer de autobuz a pus capac după ce nu i-a lăsat pe cei doi să urce în autobuz, motivând că „ciudaţii şi câinii ca ei nu au voie să urce“. Tinerii s-au simţit discriminaţi şi au protestat, declarând presei că nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva şi că de mai multe ori acelaşi şofer le-a făcut probleme. „Ne-a numit ciudaţi şi despre Tasha a spus că este câine“, s-a plâns Dani Graves. „Şoferului respectiv probabil că nu-i convine că ne îmbrăcăm în negru, de aceea face atâta caz. Ne aşteptăm la tot felul de comentarii de fiecare dată când ieşim în oraş, dar nu ne-am gândit că un şofer de autobuz ar putea spune astfel de lucruri. Este opţiunea noastră şi nimeni nu are dreptul să ne judece“, au protestat cei doi.

Kate Moss ia măsuri împotriva calomniei

Kate Moss dă în judecată un ziar de scandal din Marea Britanie, care a publicat informaţia potrivit căreia manechinul s-ar fi dedat unei orgii la o petrecere, informează site-ul pr-inside.com. Publicaţia News Of The World a scris că frumoasa Kate Moss a participat la o partidă fierbinte de amor împreună cu alte două fotomodele, în timpul unei petreceri organizate la hotelul Dorchester din Londra. Însă, un reprezentant al manechinului a infirmat aceste zvonuri, catalogând articolul „complet fals şi defăimător“, iar acum revista britanică Now a anunţat că frumoasa Kate Moss şi-a instruit avocaţii să dea în judecată ziarul care a publicat informaţiile calomnioase.

Pamela Anderson vrea să-şi deschidă un club de strip-tease în Finlanda

Pamela Anderson vrea să aducă un omagiu strămoşilor săi nordici, dar într-un mod destul de neconvenţional. Potrivit site-ului starpulse.com, voluptuoasa actriţă şi-ar dori să se mute în Finlanda şi să deschidă acolo un club de strip-tease. Pamela Anderson, care anul trecut a împlinit 40 de ani, visează ca, dacă va părăsi vreodată Cetatea Filmului, să trăiască pe meleagurile scandinave, unde au locuit bunicii ei, şi să deschidă aici un local pentru adulţi. „Rădăcinile familiei mele sunt în Finlanda şi de multe ori, gândindu-mă la viitor, îmi imaginez că mă voi muta acolo şi îmi voi deschide un club de strip-tease. M-am şi gândit la numele acestui local“, a explicat Pamela Anderson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS