Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Scrimă, Cupa Mondială. Româncele, pe podium în Ungaria
Echipa feminină de spadă senioare a României a ocupat locul trei în cadrul concursului de Cupă Mondială, desfăşurat recent la Budapesta (Ungaria). Din echipa tricoloră, antrenată de craioveanul Dan Podeanu, a făcut parte şi o sportivă de la CSM Craiova, Loredana Iordăchioiu. Întrecerea a fost câştigată de Germania, iar pe locul secund s-a clasat Italia. La individual, cea mai bună clasare a obţinut-o Ana Maria Brânză (Steaua Bucureşti), care a ocupat locul doi, fiind depăşită în finală de reprezentanta gazdelor, Szasz Emese, cu scorul de 15-10. Celelalte spadasine prezente în concurs au ocupat următoarele poziţii: Simona Alexandru – locul 52, Loredana Iordăchioiu –  55, Iuliana Măceşeanu – 88, Ana Zdanovski – 92, Simona Deac – 101 şi Amalia Tătăran – 149. Majoritatea sportivelor din lotul României se pregătesc la Centrul Olimpic de Spadă din Craiova. Delegaţia tricoloră va mai sta câteva zile la Budapesta, după care va pleca la Praga, acolo unde, la sfârşitul săptămânii, va avea loc o etapă de Cupă Mondială.

Piscină acoperită în Bănie, vis realizabil
Nicu Braun, directorul adjunct al Direcţiei pentru Sport a Judeţului (DSJ) Dolj, a dezvăluit ieri că oraşul Craiova ar putea beneficia de una dintre cele 75 de piscine acoperite pe care ANS şi COSR vor să le construiască în toată ţara. „Am solicitat ANS ca măcar unul dintre bazinele pe care le vor construi să fie la Craiova, pentru că suntem un oraş mare, cu o populaţie numeroasă. În plus, îndeplinim şi una dintre condiţiile cele mai importante: avem terenul unde ar urma să fie construită piscina“, a spus Braun. Fostul voleibalist a adăugat că, în cazul în care Bănia va fi inclusă în proiect, va lupta pentru construirea a două piscine: „Una va fi piscină olimpică de 50 de metri, cu opt culoare, iar cealaltă, mai mică şi cu trambulină pentru sărituri. Am înţeles că există bani pentru finanţarea celor 75 de piscine şi proiectele sunt deja făcute. Rămâne de văzut care vor fi oraşele alese“.

Olăroiu, învingător în faţa lui Ferguson
Al Hilal, formaţia antrenată de românul Cosmin Olăroiu, a câştigat cu 3-2 meciul amical disputat pe teren propriu, cu gruparea engleză Manchester United. Golurile lui Al Hilal au fost marcate de Al Qahtani (’19), Al Jaber (’39) şi Al-Khasrashi (’73), în timp ce pentru Manchester United au înscris Tevez (’25) şi Cristiano Ronaldo (’33). Manchester a primit un milion de lire steline pentru a disputa meciul amical. Campioana en-titre a Angliei a evoluat în următoarea formulă: Van der Sar (Kuszczak ’30, Heaton ’65) – Simpson, Ferdinand (Vidic ’46), O’Shea, Evra (Hargreaves ’46) – Eagles, Fletcher, Anderson (Welbeck ’65), Nani – Ronaldo (Park ’46), Tevez (Rooney ’46).

Lucescu, locul 22 în topul tehnicienilor
Mircea Lucescu, antrenorul echipei ucrainene Şahtior Doneţk, ocupă locul 22 în clasamentul pe 2007 al antrenorilor echipelor de club, întocmit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Tehnicianul român se află la egalitate cu germanul Ottmar Hitzfeld, de la Bayern München, şi cu antrenorul echipei mexicane Pachuca, Enrique Meza. Italianul Carlo Ancelotti a fost desemnat cel mai bun antrenor în anul 2007, el câştigând Liga Campionilor şi Campionatul Mondial al cluburilor cu AC Milan. Tehnicianul „rossonerilor“ are 193 de puncte. Ancelotti este urmat de Sir Alex Ferguson (134 de puncte) şi Juande Ramos, în prezent la Tottenham Hotspur, (104 puncte). Ramos a câştigat în 2007 Cupa UEFA şi Cupa Spaniei cu FC Sevilla. Locul al patrulea este ocupat de antrenorul lui Arsenal Londra, Arsene Wenger (98 de puncte), urmat de Jose Mourinho (ex-Chelsea, 51 de puncte) şi Rafa Benitez (FC Liverpool, 48 de puncte). Topul primelor zece antrenori este completat de Frank Rijkaard (44 de puncte), Roberto Mancini, (40 de puncte), Miguel Angel Russo şi Gustavo Alfaro.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version