10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRecuperare după zece zile

Recuperare după zece zile

Jucătorii români din lotul echipei Pandurii s-au mirat că după o săptămână de pregătire cu câte două antrenamente pe zi nu au avut parte nici măcar de elementarul masaj pentru revigorare. Tehnicianul Teixeira consideră că în primele zece zile dintr-un cantonament nu sunt necesare aceste lucruri. „De acum încolo vor avea parte de jacuzzi, băi şi masaje. Jucătorii români erau obişnuiţi ca în fiecare zi să li se facă masaj, iar acest lucru este nepotrivit, este rău“, a explicat Teixeira.
Acesta s-a pus la curent cu vechile probleme medicale ale pandurilor şi a făcut programul de pregătire în consecinţă. „Cunoaştem situaţia jucătorilor accidentaţi anul trecut, ştim că aceştia au avut o recuperare prea lentă şi de aceea lucrez acum gândind că trebuie să fie cât mai puţine accidentări. Ştiu absolut tot despre problemele medicale de la echipă, pentru că am fost informat“, a afirmat Teixeira.

Păcurar are doar contractură

Staff-ul tehnic al pandurilor are mai puţine motive de îngrijorare, majoritatea accidentaţilor din ultima săptămână fiind recuperabili în scurt timp, cu excepţia lui Liviu Mihai şi Vasilache. Alexandru Păcurar a fost diagnosticat de medici, în urma examenului RMN efectuat la Leiria, doar cu o contractură, nefiind vorba de ruptură musculară. În cazul lui Zamfir nu sunt probleme, acesta suferind o contuzie mai uşoară.
De luni şi-a reluat antrenamentele şi Ilie Iordache, care s-a antrenat separat de echipă, alături de Vancea şi Piţurcă, sub supravegherea preparatorului fizic, pentru a recupera perioada de pregătire pierdută.

Un „cocoş“ în curtea pandurilor

Pandurii Târgu Jiu testează în aceste zile un atacant francez, Tandia Aboubacar, de 24 de ani şi 1,92 metri, care a evoluat numai prin ligile inferioare din ţara sa. Red Star, Roye (2005-2006) şi FC Pau (2006-2007) sunt formaţiile la care a evoluat fotbalistul, la ultima dintre ele reuşind trei goluri în 24 de partide. Tandia a dat probe şi la AS Cannes în toamna anului trecut, însă tehnicianul acestei formaţii nu l-a reţinut în lot.
Gruparea gorjeană a perfectat în weekend al optulea transfer, reuşind să-l convingă şi pe mijlocaşul Pintassilgo, de 23 de ani, să semneze. Carlos Pedro Carvalho de Sousa pe numele său real, Pintassilgo a evoluat în ultimii trei ani la Portimonese, Moreirense, Victoria Guimaraes şi Felgueiras. Antrenorul Teixeira mai aşteaptă la probe în următoarele zile încă un portar polonez şi un atacant elveţian.
Gorjenii au profitat de singura zi liberă din cantonamentul de la Quinta do Pinheiro şi au vizitat oraşul Lisabona, atracţia pandurilor fiind stadionul „Da Luz“, fieful „vulturilor“ din Benfica. Jucătorii olteni s-au întâlnit cu Sepsi, ex-bistriţeanul transferat de gruparea lusitană, şi, contra unei taxe consistente, au pătruns şi în incinta modernei arene. Pandurii s-au mai delectat vizitând ferma de animale exotice din incinta cantonamentului sau luând lecţii de călărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS