16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci uşor pentru Oltchim

Meci uşor pentru Oltchim

La numai câteva zile de la terminarea turului de campionat, Liga Naţională de handbal feminin programează astăzi prima rundă a returului.

Dată peste cap de Campionatul Mondial din Franţa, Liga Naţională de handbal feminin a suportat ample modificări în program. Cu toate că turul campionatului s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute, oficialii FRH au decis ca reluarea competiţiei să aibă loc astăzi, considerând că majoritatea sportivelor din competiţia internă s-au relaxat pe perioada turneului final din Hexagon. Singurele sportive care au de suferit în urma deciziei au fost, bineînţeles, tricolorele, care nu au beneficiat de relaş, dar în special campioana Oltchim, care a dat cele mai multe jucătoare la lotul naţional. În ciuda acestui fapt, oltencele nu s-au văitat nici o clipă, fiind obişnuite cu orarul suprasoliciat datorită numeroaselor participări în competiţiile europene.
Oltchim va debuta în partea a doua a campionatului de la ora 15.00, pe propriul teren, în faţa ultimei clasate, CSM Sfântu Gheorghe, singura formaţie care nu a reuşit să cucerească nici măcar un punct şi care nu mai are decât şanse teoretice de evitare a retrogradării. În aceste condiţii, antrenorii grupării din Zăvoi, Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean, vor folosi, mai mult ca sigur, echipa a doua, titularele urmând să fie menajate pentru meciurile dificile din Liga Campionilor, care încep în prima parte a lunii viitoare. Partida va fi arbitrată de un cuplu feminin, format din Ancuţa Bucur (Bucureşti) şi Nicoleta Tanislav (Râmnicu Vâlcea) şi va fi transmisă în direct la sport.ro.
Programul etapei: Tomis Constanţa – HCM Roman, Rapid Bucureşti – U Jolidon Cluj, Oţelul Galaţi – HC Zalău, HC Dunărea Brăila – Rulmentul Braşov, HCM Buzău – HCM Baia Mare, Oltchim – CSM Sfântu Gheorghe, CSM Cetate Devatrans va sta.

Marele derbi, pe 17 mai

Comisia de Competiţii a Federaţiei Române de Handbal a dat publicităţii şi datele de disputare ale celorlalte partide din returul campionatului. Derbiul care, probabil, va decide soarta titlului naţional, Oltchim Râmnicu Vâlcea – Rulmentul Braşov, va avea loc pe 17 mai în Sala Sporturilor „Traian“, în penultima etapă a sezonului 2007-2008. Adina Meiroşu şi compania au promis răzbunare după înfrângerea la limită de la Braşov, meci care a iscat multe controverse în lumea handbalului feminin românesc.
Elevele lui Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean au un program mai uşor în retur şi singurul meci în care pot avea probleme este cel de la Cluj-Napoca (3 mai, etapa a 22-a). Cealaltă candidată la titlul naţional, Rulmentul Braşov, are meciuri mult mai dificile: după deplasarea de astăzi de la Brăila, braşovencele se vor mai deplasa la Galaţi (3 aprilie, etapa a 16-a) şi Zalău (19 aprilie, etapa a 20-a). Totuşi, este greu de crezut că ambele pretendente la şefia clasamentului vor mai putea pierde puncte până la meciul direct.
Surse din cadrul grupării vâlcene au afirmat ieri că Ionela Gâlcă ar fi semnat prelungirea contractului cu Oltchim pe încă două sezoane, în ciuda faptului că plecarea sa la rivala Rulmentul Braşov părea iminentă. Singura necunoscută a echipei din Zăvoi, în privinţa prelungirii angajamentelor, este redată chiar de antrenorul Gheorghe Tadici, care a anunţat conducerea că va lua o hotărâre după încheierea meciurilor de calificare pentru Olimpiada de la Beijing.

EHF a stabilit programul din Liga Campionilor

Federaţia Europeană de Handbal a fixat datele de disputare ale meciurilor echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea din Grupa I a Ligii Campionilor. Programul campioanei României este următorul: Nürnberg – Oltchim (8 februarie, ora 18.30), Oltchim – Lada (15 februarie, ora nu a fost încă stabilită), Gyor – Oltchim (24 februarie, ora 16.15), Lada – Oltchim (1 martie, ora 17.30), Oltchim – Nürnberg (7 martie, ora 17.00), Oltchim – Gyor (15 martie, ora 17.00). „E bine că jucăm ultimele două meciuri pe teren propriu, însă acest lucru este un avantaj numai dacă vom avea rezultate bune şi în restul partidelor. În Liga Campionilor, toate meciurile sunt grele, toate echipele trag cu dinţii să scoată rezultate pozitive. Lada şi Gyor sunt echipe foarte puternice, de valori egale, dar nici Nünrberg nu este de neglijat. Nemţoaicele joacă mult mai bine decât în sezonul trecut, am observat după ce am văzut de trei ori casetele cu meciurile lor. Acum am înţeles cum a ţinut în şah Nürnberg pe Zvezda“, a comentat antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS