Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Futsal, Liga I judeţeană. Gecorom rămâne lideră
Liga I judeţeană de futsal Dolj a programat în weekend-ul trecut două etape. Sâmbătă s-au desfăşurat partidele: Elpreco – Spartac Valea Roşie 4-7, Art Club – FC Craioviţa 7-7, Tudival – Camera 17 7-4, Şcoala Ignat – Gemi Energie 2-7, Atlantique – KO 8-5, Gecorom – Ghimpu’s 10-3, iar duminică au avut loc meciurile: Camera 17 – Atlantique 2-4, Ghimpu’s – Art Club 10-6, KO – Elpreco 6-0 (neprezentare), Gecorom – Spartac Valea Roşie 9-0, Şcoala Ignat – Tudival 3-2, Gemi Energie – FC Craioviţa 6-4. În clasament conduce Gecorom, cu 27 de puncte, urmată de Gemi Energie şi Ghimpu’s, ambele cu 26 de puncte.

Preliminariile Cupei Regiunilor UEFA. Oltenii îşi află în februarie adversarii
Selecţionata de fotbalişti amatori a Olteniei va reprezenta România în preliminariile Cupei Regiunilor UEFA. Echipa pregătită de Sorin Pătraşcu îşi va afla adversarii din grupă pe 26 februarie, când este programată tragerea la sorţi, la Nyon. A şasea ediţie va aduna la start un număr record de echipe participante, 41. Selecţionata Olteniei, aflată la a treia participare consecutivă în preliminariile acestei competiţii, va începe pregătirea în luna martie. Celor 18 jucători care au pus umărul la câştigarea finalei naţionale, cu Ardealul, li se vor alătura alţi 18 de la echipe oltene din Liga a III-a. „Lotul va cuprinde la început în jur de 40 de jucători, ca să avem de unde să alegem pe cei mai buni 18. Federaţia noastră face eforturi ca grupa preliminară din care face parte selecţionata Oltenei să se dispute în România, iar noi am vrea chiar la Craiova, pentru a avea parte de susţinerea publicului“, a spus antrenorul Sorin Pătraşcu.

Tenis, Australian Open – juniori. Craioveanca Ema Bogdan, în turul doi
Tenismena craioveană Ema Bogdan s-a calificat în turul doi al competiţiei de juniori la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Participantă în premieră la o competiţie de asemenea anvergură, Ema a învins-o în primul tur pe Zi-Jun Yang, din Hong Kong, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1. În turul secund, tenismena din Bănie, care în luna martie va împlini 16 ani, va juca în compania australiencei Marija Mirkovici, care a trecut, cu scorul de 6-1, 1-6, 6-2, de Cindy Chala (Franţa), cap de serie numărul 6. Şi Simona Halep (favorita numărul 10 a turneului) s-a calificat în turul doi. Constănţeanca a trecut în primul tur de Milana Spremo din Serbia, 6-0, 6-3, şi în următorul meci va juca împotriva lui Khunpak Isaara (Thailanda). Ema Bogdan şi Simona Halep sunt calificate în turul secund al Australian Open şi la dublu. Ema a făcut pereche cu Misaki Doi (Japonia) şi au trecut în primul tur de Janelle Cuthbertson/Karis Ryan (Australia), scor 6-3, 6-3. Ceilalţi doi români înscrişi în turneul juniorilor, Alexandra Damaschin şi Robert Coman, au fost învinşi în primul tur.

Handbal (m), Liga Naţională. Energia, o singură victorie la Medgidia
Handbaliştii de la Energia Pandurii Târgu Jiu au încheiat turneul amical de la Medgidia pe locul trei, devansând doar gruparea de liga a doua Universitatea Piteşti, pe care au învins-o cu scorul de 33-30. Sub conducerea „secundului“ Narcis Criciotoiu, pandurii au pierdut ambele întâlniri cu partenerele de întrecere din Liga Naţională, CSM Medgidia (30-36) şi Dinamo Bucureşti (29-30). Competiţia a fost câştigată de gazde, care s-au impus cu 32-27 în faţa lui Dinamo. Oficialii formaţiei din Târgu Jiu consideră folositor turneul, în care au avut ocazia să ruleze tot lotul. „A fost o competiţie utilă pentru noi, fiecare jucător având ocazia să evolueze câte douăzeci de minute“, a declarat consilierul sportiv Adrian Eremia.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version