24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMercenari second hand la Pandurii

Mercenari second hand la Pandurii

Formaţia gorjeană a împrumutat fotbalişti lusitani de valoare îndoielnică, în încercarea de a se salva de la retrogradare.

Cele şapte transferuri efectuate de Pandurii Târgu Jiu din ligile portugheze, Mingote, Cardoso, Yoni, Daniel, Silva Soares, Jessui şi Anilton, nu au costat clubul nici un cent, gorjenii plătindu-le doar salariile jucătorilor împrumutaţi până în vară, în ciuda faptului că preşedintele Marin Condescu avansase suma de un milion de euro pentru achiziţionarea lusitanilor.
Antrenorul Joaquim Teixeira recunoaşte că valoarea fotbaliştilor portughezi este modestă. „Deocamdată, Pandurii nu poate aduce nici un jucător titular de la vreo echipă de primă ligă din Europa. De asemenea, nu pot fi aduşi nici cei mai buni jucători de liga a doua din Portugalia, din două motive: ori sunt prea scumpi, ori echipele nu-i lasă să plece. Jucătorii veniţi la Pandurii au fost aduşi ca împrumut, costul lor este zero. Pandurii a avut norocul să găsească fotbalişti care în Portugalia câştigau aceleaşi sume pe care le vor primi şi în România. Împreună cu preşedintele Condescu am dus foarte multă muncă pentru a găsi aceşti jucători. CFR Cluj, când a venit să ia jucători din Portugalia, a venit şi cu foarte mulţi bani. Pandurii nu plăteşte decât salariul fotbaliştilor“, a declarat Teixeira.

Jucătorii români, tehnici şi educaţi

După consumarea primei jumătăţi a stagiului de la Quinta do Pinheiro, antrenorul Teixeira a remarcat tehnicitatea jucătorilor români, dar şi comportamentul şi educaţia acestora. Singura nemulţumire este legată de numeroasele accidentări din lot, şapte la număr. „Cel mai important dintre lucrurile pozitive este calitatea tehnică ridicată a jucătorilor români. Al doilea element pozitiv este educaţia şi comportamentul pe care îl au aceştia. Alt lucru care îmi place este faptul că integrarea jucătorilor este din ce în ce mai bună. De asemenea, îmi plac condiţiile de lucru din cantonament şi liniştea, toate acestea creând o atmosferă familială. Trecând la părţile negative, pot spune că este vorba de o singură nemulţumire, accidentările“, a concluzionat tehnicianul portughez după zece zile pe banca pandurilor.
Teixeira a dezvăluit şi capitolele la care jucătorii români sunt deficitari şi pe care lusitanul şi-a propus să le corecteze. „Vreau să schimb mentalitatea jucătorilor şi nivelul antrenamentelor. Vreau să am din partea lor mai multă disponibilitate, iar aceştia să fie mai puternici din punct de vedere mental. Dacă reuşim toate aceste lucruri, ne va fi uşor să îndeplinim obiectivul“, a spus Teixeira.

Patru amicale în patru zile

Pandurii Târgu Jiu va disputa în cadrul cantonamentului de la Quinta do Pinheiro patru meciuri amicale în tot atâtea zile, trei adversari fiind echipe din prima ligă portugheză. Primul test serios pentru trupa lui Teixeira are loc astăzi, când pandurii joacă în compania formaţiei Academica de Coimbra, locul 12 în Liga I, oltenii urmând să întâlnească în continuare pe Estrela da Amadora, locul 11 (23 ianuarie), o echipă din liga a treia portugheză (24 ianuarie) şi Uniao Leiria, locul 16 (25 ianuarie).
După zece zile de cantonament, pandurii au beneficiat, duminică, de o zi liberă, fotbaliştii portughezi primind permisiunea de a merge acasă, în timp ce românii şi brazilienii şi-au petrecut timpul la biliard sau vizitând expoziţia de animale exotice din apropierea cantonamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS