Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Handbal (m), Liga Naţională. Toacsen, absent la primul turneu
Energia Pandurii Târgu Jiu va participa la turneul de la Medgidia, programat la sfârşitul acestei săptămâni, alături de Dinamo Bucureşti şi Universitatea Piteşti. Gorjenii vor debuta pe 18 ianuarie, în compania gazdelor de la CSM Medgidia, iar în aceeaşi zi vor mai juca şi cu Dinamo Bucureşti. Ultimul meci al patrulaterului va fi susţinut pe 19 ianuarie, cu divizionara secundă Unviersitatea Piteşti. Energia Pandurii va fi privată de aportul antrenorului principal Sorin Toacsen, plecat la lotul naţional, echipa fiind condusă de pe banca tehnică de secundul Narcis Criciotoiu.

Baschet (m), Divizia A. Belanovic da, Ilic ba
BC Râmnicu Vâlcea are de ieri un nou pivot, acesta fiind sârbul Alexandr Belanovic, care are 30 de ani şi 2,04 metri şi care a fost preferat de tehnicianul vâlcenilor, Cristi Achim, în detrimentul altui sârb, Nemanja Ilic. În alegerea lui Achim, cel mai mult a cântărit faptul că Belanovic a mai avut contact cu baschetul din România, acesta evoluând o jumătate de sezon la Mobitelco Cluj-Napoca. BC Râmnicu Vâlcea a susţinut marţi seară, în Sala Sporturilor „Traian“, o partidă amicală în compania echipei BC Târgu Mureş, vâlcenii impunându-se cu 76-53. Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Vojislav Ilic, cu 14 puncte, şi noua achiziţie, Alexandr Belanovic, care a marcat 12 puncte. Pentru BC Râmnicu Vâlcea, victoria din amicalul cu Târgu Mureş este de moral, acesta fiind ultimul joc dinaintea întâlnirii de sâmbătă, cu ELBA Timişoara, din sferturile Cupei României.

Tenis (f), Australian Open. Nici Gallovits nu continuă la Melbourne
Din şase reprezentanţi, patru la feminin şi doi la masculin, la Australian Open, România a rămas fără nici un reprezentant, singura sportivă română care a jucat în turul doi la Melbourne, Edina Gallovits, fiind eliminată de sârboaica Jelena Jankovic. Experienţa sârboaicei şi-a pus amprenta pe joc, aceasta reuşind să câştige în două seturi, scor 6-2, 7-5. Edina Gallovits a pierdut meciul cu Jankovic în 91 de minute şi a părăsit Australian Open, la fel ca şi Raluca Olaru, Sorana Cârstea, Monica Niculescu, Andrei Pavel şi Victor Hanescu, cei cinci reprezentanţi ai României fiind eliminaţi încă din primul tur.

Volei (f), Turneul de la Halle. România nu s-a împiedicat de Croaţia
Reprezentativa feminină de volei a României a început în forţă turneul de calificare la Jocurile Olimpice, care se desfăşoară în perioada 15-20 ianuarie la Halle, în Germania. Tricolorele, pregătite de Florin Grapa, şi-au adjudecat victoria în faţa Croaţiei cu scorul de 3-2 (21-25, 25-14, 22-25, 25-23, 15-5) în primul meci din Grupa A, urmând să întâlnească reprezentativele Serbiei şi Rusiei. În cealaltă grupă se vor lupta Germania, Polonia, Turcia şi Olanda, miza turneului fiind un loc la Olimpiada de la Beijing. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale, finala fiind programată duminică, de la ora 16.30.

Naţionala U-18 a dezamăgit în Israel. Tricolorii au încasat trei goluri

Echipa naţională de juniori Under-18 s-a aflat în aceste zile în Israel, unde a avut programate două partide amicale în compania selecţionatei similare a ţării gazdă. Primul joc s-a disputat marţi, iar România a cedat cu scorul de 3-0 (1-0), în poarta naţionalei aflându-se portarul echipei CSM Vâlcea, Victor Râmniceanu. Mai sunt doi jucători din Oltenia aflaţi în lotul naţional Under-18, Ionuţ Popescu, fotbalist legitimat la Chimia Craiova (Liga a III-a, seria a 4-a), şi Radu Ghirigiu, de la FC Caracal (Liga a II-a, seria 2-a). Următoarea întâlnire între cele două naţionale va avea loc astăzi, de la ora 11.00.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version