12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim are şi noroc

Oltchim are şi noroc

Campioana României a nimerit în cea mai uşoară grupă semifinală în Liga Campionilor.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a avut noroc la tragerea la sorţi de la Viena, unde s-au stabilit cele două grupe semifinale ale Ligii Campionilor. Gruparea vâlceană se va bate pentru una dintre cele două poziţii care asigură prezenţa în semifinale cu Gyor (vicecampioana Ungariei), Lada Togliatti (vicecampioana Rusiei) şi Nürnberg (campioana Germaniei) şi este favorită la calificare.

„Varianta care ne-ar fi convenit mai mult era cea cu Hypo, Slagelse şi Nürnberg, iar cel mai puţin era cea cu Zvezda, Slagelse şi Lada Togliatti. Am căzut la mijloc. Cred că primul va fi cel mai important meci, în deplasare, cu FC Nürnberg. Obiectivul echipei este calificarea în semifinale“, a spus Ioan Gavrilescu, preşedintele CS Oltchim.

În primul meci al grupei semifinale, Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca în deplasare, la Nürnberg (6-10 februarie), urmând ca prima adversară de la Râmnicu Vâlcea să fie Lada Togliatti (13-17 februarie). Primul derbi se va juca la Gyor (20-24 februarie). Meciurile din grupa semifinală se vor termina în perioada 12-16 martie, când chimistele vor juca returul cu vicecampioana Ungariei.

Echipele din cealaltă grupă, Slagelse, Viborg, Zvezda şi Hypo, au şanse aproape egale de calificare.

 

Ne batem cu unguroaicele

 

Cel mai puternic adversar pentru Gheorghe Tadici şi compania este formaţia ungară, unde joacă ex-chimista Aurelia Stoica Brădeanu, dar şi golghetera de până acum a ligii, Anita Gorbitz. Lada Togliatti, finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor, este a doua formaţie ca valoare din Rusia şi a trecut prin ample transformări înainte de debutul sezonului, atunci când a fost părăsită de multe handbaliste, dar şi de tehnicianul Evgheni Trefilov.
Oltchim şi Lada s-au întâlnit toamna trecută, în Supercupa Europei, chimistele învingându-le pe rusoaice în Sala „Traian“. Formaţia vâlceană va avea şansa să-şi ia o nouă revanşă după ce, în 2002, pierdea Cupa Cupelor după o finală cu Lada. FC Nürnberg, campioana en-titre a Germaniei, este echipa cu cele mai puţine şanse de calificare. Nemţoaicele sunt antrenate de românul Herbert Müller şi nu au vedete în lot. În plus, adversara Oltchimului trece prin mari probleme financiare şi ar putea fi sponsorizată pe viitor chiar de vâlceanul Teodor Florescu, patronul echipei Rulmentul Braşov şi al unei firme de salubritate. Oltchim a jucat şi în sezonul trecut al Cupei Cupelor cu FC Nürnberg, pe care a eliminat-o în faza sferturilor de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS