3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtafeta României, surpriza plăcută a competiţiei

Ştafeta României, surpriza plăcută a competiţiei

Ştafeta feminină de biatlon a României a izbutit să obţină un rezultat de prestigiu în concursul de la Ruhpolding, din Germania, reuşită care contează pentru a cincea etapă a Cupei Mondiale. Cele patru biatloniste române, Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea şi Alexandra Rusu, au străbătut câte şase kilometri, reuşind la final să plaseze România pe locul şase, cu timpul de două minute, cinci secunde şi patru zecimi, din 15 echipe participante. Reprezentantele României au avut nevoie de şapte focuri suplimentare, reuşind în cele din urmă să termine cursa fără nici un tur de penalizare.
Echipa gazdă, Germania, a terminat competiţia învingătoare, cu timpul de o oră, 17 minute, 56 de secunde şi opt sutimi, depăşind echipele Norvegiei (+24.3) şi Rusiei (+1,15.9), înaintea României plasându-se Franţa şi Suedia. Ştafeta tricoloră a devansat China, Belarus, Polonia, Slovacia, Ucraina, Italia, Slovenia, Kazahstan şi Estonia.
În clasamentul pe naţiuni al Cupei Mondiale, România ocupă un meritat loc 12, cu 20,85 puncte, 30 de ţări reuşind să puncteze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS