8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă, al 18-lea selecţioner

Piţurcă, al 18-lea selecţioner

Victor Piţurcă, tehnicianul care a dus naţionala României la un turneu final după o pauză de opt ani, ocupă locul 18 în clasamentul selecţionerilor pe anul 2007, realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). „Piţi“ a acumulat 14 puncte şi se află la egalitate cu Luis Aragones, selecţionerul Spaniei.
Cel mai bun selecţioner a fost desemnat cel al Braziliei, Carlos Dunga, care a primit 148 de puncte, iar al doilea s-a clasat croatul Slaven Bilic, cu 101 puncte. Poziţia a treia a fost ocupată de selecţionerul Irakului, Jorvan Vieira, cu 83 de puncte. Selecţionerul Cehiei, Karel Bruckner, se află pe locul patru cu 59 de puncte, fiind urmat de cel al Germaniei, Joachim Low, cu 56 de puncte.
Poziţia a şasea este ocupată de Guus Hiddink, selecţionerul Rusiei, care a acumulat 51 de puncte, iar pe locul al şaptelea se situează germanul Otto Rehhagel, selecţionerul Greciei, cu 43 de puncte.
Selecţionerii adversarelor României în Grupa C de la Euro 2008, Raymond Domenech (Franţa) şi Roberto Donadoni (Italia), ocupă locurile 8, respectiv 9, cu 40, respectiv 38 de puncte. În schimb, Marco van Basten, antrenorul Olandei, altă adversară a României atât în preliminarii, cât şi la Euro 2008, ocupă locul 17, cu 19 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU