12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGranzii şi-au prezentat bolizii

Granzii şi-au prezentat bolizii

Echipa italiană şi cea britanică au prezentat motoarele pe care se vor baza în noul sezon competiţional din „Marele Circ“.

Echipa McLaren-Mercedes a lansat la începutul săptămânii modelul MP4-23, bolid care va fi pilotat atât de Lewis Hamilton, cât şi Heikki Kovalainen, în sezonul 2008. Dezvelirea monopostului britanic a coincis cu ziua de naştere a pilotului Lewis Hamilton, care a împlinit 23 de ani.
„Este ziua de naştere a lui Lewis, aşa că am avut mult de lucru. El are 23 de ani, modelul se numeşte MP4-23, iar numărul pe care îl va arbora în noul sezon este 23, dar toate acestea pot spune că sunt întâmplătoare“, a declarat Ron Denis, patronul McLaren, recunoscând că membrii echipei încearcă din răsputeri să uite necazul de anul trecut, când gruparea de la Woking a fost descalificată la constructori în urma unui lung proces de spionaj.
„Nu ne petrecem prea mult timp gândindu-ne la ce s-a întâmplat în trecut. Ne-am propus să producem o maşină competitivă, care va arăta total diferit la data primului Grand Prix al sezonului“, a completat Denis.

Hamilton este optimist

Britanicul Lewis Hamilton, care a semnat un contract cu McLaren-Mercedes până în 2012, urmând să primească în aceşti ani aproape 94 de milioane de euro, a afirmat că este foarte optimist în privinţa viitoarelor curse. Principalul pilot al echipei anglo-germane a punctat că în 2008 monopostul argintiu va fi mai puternic decât în 2007.
„Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu aici în ziua în care împlinesc 23 de ani. După un sezon foarte bun în 2007, cred că viitorul an competiţional va fi cel puţin identic ca performanţă cu precedentul. Avem o maşină nouă, un nou coechipier şi suntem mai puternici. După experienţa acumulată sezonul trecut, cred că voi fi şi eu mai puternic decât în 2007“, a spus vicecampionul mondial, Lewis Hamilton.
Noul coleg al lui Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen, s-a declarat încântat de prezenţa la echipa McLaren-Mercedes, admiţând că acesta este un pas înainte în cariera sa.
„Pentru mine, este o oportunitate fantastică şi un mare pas înainte în carieră. Am rămas impresionat de cele văzute la sediul echipei din Woking. Toată lumea este hotărâtă să revenim în top, iar eu voi da totul pentru a pregăti maşina cum trebuie înaintea primei curse a sezonului“, a afirmat Kovalainen.

Ferrari a prezentat F2008

Campioana mondială din 2007 la piloţi şi constructori, Ferrari, şi-a lansat noul monopost pentru sezonul 2008, numit F2008, festivitatea având loc la sediul de la Maranello. Acest bolid reprezintă a 54-a versiune a monopostului „Căluţului cabrat“, al cărui nume de cod este „659“. Printre îmbunătăţiri se numără amplasarea unui sistem electronic de control (SECU), cutia de viteză, precum şi alte echipamente de securitate, în special căştile purtate de piloţi. Toate aceste modificări au fost făcute pentru o creştere a greutăţii noului monopost.
„Există numeroase inovaţii, mai ales renunţarea la sistemul de control al tracţiunii. Va fi mult mai greu pe timp de ploaie“, a spus finlandezul Kimi Raikkonen, campionul mondial en-titre, care a efectuat deja primele tururi de pistă cu F2008 pe circuitul de la Fiorano.
Celălalt pilot al scuderiei Ferrari, brazilianul Felipe Massa, s-a declarat entuziasmat de noul monopost: „Nu am copii, dar, pentru echipă, este ca naşterea unui nou copil. Este o zi specială. De acum trebuie să muncim mai mult pentru a ne asigura că acest copil creşte şi devine cât mai rapid. Tot sezonul 2008 se va învârti în jurul acestui copil. Sper că ne va oferi mijloacele de a creşte“.
Campionatul Mondial de Formula 1 va debuta pe 16 martie la Melbourne, când este programat Marele Premiu al Australiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS