16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa trebuie să fie mai atentă în retur

Ştiinţa trebuie să fie mai atentă în retur

Fost antrenor la Universitatea şi Pandurii, „Sandy“ crede că ambele formaţii oltene ar putea juca în Liga I şi în sezonul următor.

 – Chiar dacă Universitatea este pe locul 11 şi Pandurii pe 17, emoţii pentru retrogradare există nu numai la Târgu Jiu, ci şi la Craiova. Cum vezi returul din 2008 pentru cele două echipe oltene?
 – Etapele care au rămas de disputat din retur în 2008 sunt meciuri destul de grele pentru ambele formaţii ale Olteniei. Universitatea, prin victoria din ultimul meci din 2007, 2-1 cu Poli Iaşi, a reuşit să iasă puţin din zona foarte periculoasă, dar încă nu poate să fie liniştită. Un impediment este faptul că gruparea din Bănie nu poate face transferări, dar sunt o serie de jucători tineri care pot fi promovaţi. Sper ca la începutul returului din 2008 Universitatea să aibă rezultate bune deoarece în acest caz se pot folosi şi jucătorii tineri, adică pot fi luaţi în calcul pentru competiţie. Oricum, locul Ştiinţei nu este în a doua jumătate a clasamentului şi sper să demonstreze asta în meciurile din 2008.
 – Situaţie critică este însă la Pandurii…
 – Într-adevăr, echipa din Târgu Jiu este într-o situaţie dificilă. După un început de campionat bun, a urmat acea serie de 14 meciuri fără victorie, ceea ce a condus la coborârea în subsolul clasamentului. Am înţeles însă că Pandurii vor face transferări în această iarnă… Sper ca aceste posibile achiziţii să fie exact jucătorii de care are nevoie echipa. La Târgu Jiu există însă un nucleu de jucători buni şi care au evoluat împreună şi în campionatul trecut, există, cu alte cuvinte, şi omogenitate. Cred că şi Pandurii îşi pot reveni, adică sper să se salveze. Este foarte greu, dar nu imposibil.

Vreau ca naţionala de tineret să se califice la baraj

 – Programul în 2008 al echipei de tineret s-a definitivat?
 – Cu o mică excepţie, da. Nu este definitivat meciul amical din 6 februarie, unul care vreau să-l disputăm în străinătate, acolo unde sunt terenuri bune de joc în această perioadă. În rest, programul este clar. Pe 26 martie, naţionala de tineret va juca în Irlanda de Nord, pe 14 mai, acasă, un meci cu Slovacia, iar pe 17 mai, o partidă puternică, în Rusia. Acestea ar fi meciurile de verificare premergătoare întâlnirilor oficiale din august şi septembrie. Atunci vom juca după următorul program: cu Ţara Galilor (august, deplasare), Bosnia (deplasare) şi Ţara Galilor (acasă), ultimele două fiind în septembrie.
– Obiectivul reprezentativei?
– În primul rând să ne calificăm pentru baraj, apoi mai vedem. Echipele clasate pe locul I în cele zece grupe şi cele mai bune patru naţionale care vor încheia jocurile din grupe pe locul doi se vor califica pentru baraj. Turneul final se dispută în 2009, în Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII