8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Chivu trece la Liga a doua

Sorin Chivu trece la Liga a doua

Real Craiova pare mai decisă ca oricând să promoveze în Liga I de futsal. Formaţia pregătită de Sorin Pătraşcu şi Cornel Roman a obţinut zilele trecute acceptul unuia dintre cei mai valoroşi jucători de futsal din Bănie, Sorin Chivu, venit de la concitadina FC Craiova, din Liga I.

Chivu, care în ultima vreme era şi antrenor şi, jucător la FC Craiova, era unul dintre golgheterii echipei finanţate de Sorin Croitoru şi chiar a cochetat cu echipa naţională a României de futsal. De aceea, antrenorul Realului, Sorin Pătraşcu, crede că aducerea lui Chivu reprezintă un mare câştig: „Sorin Chivu este un jucător valoros, fiind cedat echipei noastre de domnul Sorin Croitoru, care vrea să ne ajute să promovăm. De altfel, avem relaţii foarte bune cu FC Craiova şi nu ar fi exclus să mai primim jucători de la ei“. Alt jucător de bază de la FC Craiova, Alin Chiliman, ar putea trece la Real, dar, deocamdată, nu este nimic sigur. La Memorialul „Florin Berceanu“ de futsal, Sorin Pătraşcu a pus ochii pe alţi doi jucători, Ciprian Iova, de la Petrom Chimia, şi Alexandru Mehedinţu, de la Armata. Cei doi sunt aşteptaţi la primul antrenament al Realului, care va avea loc în această săptămână, printr-un amical cu FC Craiova. Pătraşcu speră să mai facă un transfer sau două, după ce va urmări evoluţia mai multor jucători la Cupa Dunării, turneu de sală care va avea loc pe 19 ianuarie, la Bechet.

Liga I de futsal se va relua pe 27 ianuarie. FC Craiova ocupă locul trei, în urma a două formaţii care au fost campioane, ACS Odorheiu Secuiesc şi CIP Deva. Oltenii vor întâlni în primul meci din 2008 echipa Futsal Municipal Reşiţa, în deplasare.

Liga a II-a de futsal va începe pe 3 februarie. Real, locul trei în clasament, cu 18 puncte, luptă pentru promovare cu Spicom Sfântu Gheorghe (19 puncte), deoarece echipa de pe primul loc, City’us II Târgu Mureş, nu are drept de promovare, fiind satelitul unei formaţii din prima ligă. Oltenii vor juca în primul meci din acest an acasă, cu Elite Gheorghieni.

Daniela mitroi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS