10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă o dublă pentru Niculae

Încă o dublă pentru Niculae

Marius Niculae doreşte cu orice preţ să intre în vizorul selecţionerului Victor Piţurcă şi a mai înregistrat o performanţă notabilă în etapa a 22-a a campionatului Scoţiei. „Săgeată“ a marcat două goluri pentru echipa sa, Inverness, în partida de pe teren propriu cu Gretna, câştigată clar, cu scorul de 3-0. Niculae a înscris în minutele 34 şi 43 şi a rămas pe teren până în minutul 77, când i-a luat locul Bayne. Celălalt gol al gazdelor a fost reuşit în minutul 40, de Rankin, dintr-un penalti obţinut tot de Marius Niculae, cel mai bun jucător al întâlnirii.

Atacantul român se află la a treia „dublă“ în campionatul Scoţiei şi a ajuns astfel la cota 6. În acest sezon, Niculae a mai punctat de două ori şi în Cupa Ligii Scoţiei. Înaintea partidei, s-a ţinut un moment de reculegere, iar jucătorii au purtat banderole negre în memoria fostului căpitan al lui Motherwell, Phil O’Donnell, care a murit în timpul unui meci.

După victoria din meciul cu Gretna, Inverness ocupă locul al şaselea în clasament, cu 31 de puncte. Prima poziţie este ocupată de Glasgow Rangers, cu 44 de puncte, urmată de rivala Celtic Glasgow, cu 43 de puncte, şi de Motherwell, cu 35 de puncte. Celelalte rezultate înregistrate în etapa a 22-a a campionatului Scoţiei: Falkirk-Aberdeen 0-0, Hearts-Kilmarnock 1-1 (Velicka ’63/Giacomo ’45), Rangers-Dundee United 2-0 (Naismith ‘9, Ferguson ’40), St. Mirren-Hibernian 2-1 (Maxwell ‘4, Mason ’43/Antoine-Curier ’89).

 

„Schijă“ a debutat
la Stuttgart

 

Alt atacant român, Sergiu Radu, a debutat la campioana en-titre a Germaniei, VfB Stuttgart, formaţie la care a fost împrumutat de Wolfsburg până la finalul sezonului în curs. „Schijă“ a intrat în primul meci disputat de Stuttgart în cadrul „Dubai Cup“, cu Internacional Porto Alegre (Brazilia). Radu a fost introdus la începutul reprizei a doua, în locul lui Ewerthon. Celălalt român din lotul lui Stuttgart, Ciprian Marica, a evoluat pe întreaga durată a partidei. Brazilienii s-au impus la limită, cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Alex în minutul 30.

Tot în cadrul turneului amical de la Dubai, formaţia la care este legitimat Cristian Chivu, Inter Milano, a remizat cu echipa lui George Ogăraru, Ajax Amsterdam, scor 2-2. Ambii jucători români au jucat de la începutul partidei. Golurile italienilor au fost marcate de Cruz (’16 şi ’68), iar pentru olandezi au punctat Perez (’19) şi Heitinga (’62). Calificarea în finala competiţiei s-a decis la penaltiuri, câştig de cauză având Inter, care a marcat de trei ori, Ajax reuşind să transforme doar două dintre cele cinci lovituri de departajare. Unul dintre penaltiurile lui Inter a fost ratat de Chivu, al cărui şut a fost apărat de Stekelenburg.

În finala jucată aseară, după închiderea ediţiei, Inter a întâlnit pe Internacional Porto Alegre, în timp ce Ajax a disputat finala mică în compania campioanei Germaniei, VfB Stuttgart. Competiţia este dotată cu premii în valoare de 2,5 milioane de dolari.

 

„Nico“ a marcat în Cupa Franţei

 

Alt jucător român care nu a avut pauză în weekend-ul trecut a fost Daniel Niculae. Fostul rapidist a marcat primul gol al echipei sale, AJ Auxerre, în minutul 35 al partidei, disputată pe teren propriu, cu Saint-Etienne în Cupa Franţei, şi încheiată cu victoria gazdelor cu 3-2, după prelungiri. Înainte să puncteze „Nico“, scorul fusese deschis de oaspeţi în minutul 26, prin Gigliotti. La finalul celor 90 de minute regulamentare, scorul a fost 2-2, pentru că ambele formaţii au mai marcat câte un gol prin Kahlenberg (’40), respectiv Dernis (’82). Au urmat două reprize de prelungiri, iar Auxerre a obţinut calificarea în faza următoare a competiţiei, datorită golului marcat de Thomas în minutul 95. Celălalt român din lotul lui Auxerre, Gabriel Tamaş, a fost rezervă şi nu a intrat pe teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS