15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu vrea să dea lovitura pe piaţa transferurilor

Condescu vrea să dea lovitura pe piaţa transferurilor

Odată cu reunirea lotului, unii dintre panduri vor fi anunţaţi că nu mai fac parte din lot, în timp ce alţii, în Portugalia, sunt pregătiţi să-i înlocuiască.

Antrenorul Joaquim Teixeira a semnat sâmbătă, în Portugalia, contractul cu Pandurii Târgu Jiu pe o perioadă de doi ani şi jumătate şi a făcut publice şi numele colaboratorilor săi, Frederico Nombrerosa, secund, Alfredo Da Silva Castro, antrenor cu portarii, Vilaca, preparator fizic, şi Valdemar Costa – masor. „Am semnat contractul cu Pandurii şi voi prelua echipa. Am discutat mult cu preşedintele Condescu şi despre jucătorii pe care i-am recomandat şi în care am încredere că pot să evolueze bine acolo. Cred că vom putea salva Pandurii de la retrogradare. Unii dintre ei sunt portughezi, alţii nu, dar joacă la echipe din Portugalia. Eu vin singur în România, îmi voi lăsa familia acasă pentru a fi concentrat sută la sută pe munca mea“, a declarat Teixeira la semnarea înţelegerii cu Pandurii.
Noul tehnician are pretenţii financiare modeste, care nu depăşesc nivelul mediul al Ligii I. „Teixeira are obiectiv salvarea echipei de la retrogradare. Nu va avea primă de instalare, ci va primi banii pe care îi stabilim prin contract, doar la îndeplinirea obiectivului, cu un bonus special pentru calificarea în finala Cupei României, dacă o va realiza. Şi pot să spun că nu sunt mai mulţi bani decât au antrenorii din România, pentru că am mers pe preţurile care sunt pe piaţa de la noi din ţară. În aceste condiţii, sunt sigur că vom face şi cele mai bune alegeri pentru a evita retrogradarea“, a spus Condescu. Acesta a mai discutat cu antrenorul Teixeira şi despre o posibilă schimbare a locului de cantonament, cel ales iniţial, Campo Major, fiind la mare distanţă de oraşele în care se pot juca meciurile amicale. Noua locaţie ar putea fi Leiria, oraş situat într-o zonă care oferă mai multe oportunităţi de a aranja jocuri de pregătire.

Au semnat şi şapte jucători

Clubul Pandurii Târgu Jiu a perfectat şapte transferuri, preşedintele Marin Condescu negociind în continuare cu alţi patru fotbalişti, dintre care unul este de naţionalitate franceză. Cei care au semnat deja pentru gruparea gorjeană sunt: Mario Jorge Quintas Felgueiras (portar, portughez, 22 de ani, 1,87 m, 84 kg, Portimonense), Joao Pedro Mingote Ribeiro (portar, portughez, 28 de ani, 1,84 m, 80 kg, AD Lousada), Carlos Alexandre Cardoso (fundaş central, brazilian, 23 de ani, 1,90 m, 85 kg, Estrela Amadora), Daniel Carlos Silva Anjos (mijlocaş, brazilian, 28 de ani, 1,76 m, 68 kg, Estrela Amadora), Marco Paulo Silva Soares (mijlocaş, portughez, 24 de ani, 1,80 m, 75 kg, Uniao Leiria), Jessui Silva do Nascimento (atacant, brazilian, 26 de ani, 1,78 m, 75 kg, Uniao Leiria), Yonathan David Rodriguez Auyanet (atacant, spaniol, 29 de ani, 1,79 m, 75 kg, Estrela Amadora).

Se reunesc sub comanda secundului Bejinariu

Jucătorii de la Pandurii se reunesc astăzi, la ora 12.00, la Târgu Jiu, sub comanda secundului Florin Bejinariu. Deşi noul tehnician Joaquim Teixeira ar fi dorit să vină la Târgu Jiu în ultimele zile ale anului trecut, conducerea clubului gorjean a hotărât ca acesta să preia echipa în cantonamentul din Portugalia.
„Nu avea rost să-i mai punem pe drumuri pe antrenorul Teixeira şi secunzii lui pentru două zile, pentru că pe 10 ianuarie merge echipa în Portugalia“, a precizat preşedintele Marin Condescu.
Toţi fotbaliştii aflaţi sub contract cu Pandurii sunt aşteptaţi la reunire, mai puţin Djakpa, convocat la naţionala Coastei de Fildeş care se pregăteşte pentru Cupa Africii pe Naţiuni. Surprizele ar fi convocările lui Grecu şi Zamfir, de la EMC Rovinari, care se vor pregăti cu echipa. Oficialii grupării gorjene vor comunica astăzi jucătorii care vor fi puşi pe lista de transferuri, acestora fiindu-le oferite mai multe variante. „E posibil să mai rămână şi acasă dintre jucătorii din lot, ei sunt cei care decid dacă vor să continue cu noi. Au mai multe posibilităţi, să se pregătească cu echipa în Portugalia, să meargă la una dintre formaţiile noastre, CSM Vâlcea sau Minerul Motru, ori să se pregătească singuri şi să îşi caute echipă până la reluarea campionatului. Dar cel care va decide cine rămâne în lot dintre jucătorii aflaţi sub contract cu Pandurii va fi antrenorul Teixeira“, a menţionat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS