Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tenis (m). Românii au început prost anul. Pavel şi Hănescu au dat greş
Tenismanul român Andrei Pavel a început anul destul de prost, fiind eliminat încă din primul tur la Openul Qatarului de la Doha, fiind întrecut, după o oră şi 40 de minute de joc, de germanul Rainer Schuettler, beneficiar al unui wild card, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-0. Pentru prezenţa pe tabloul principal de la Doha, „Cneazul“ va primi 10.000 de dolari din milionul pus în joc de organizatori, însă nu va acumula nici un punct în clasamentul ATP. Nici pentru Victor Hănescu 2008 nu a început aşa cum şi-ar fi dorit, tenismanul român fiind învins de francezul Jo-Wilfried Tsonga chiar în runda inaugurală a turneului australian de la Adelaide, dotat cu premii totale în valoare de 465.000 de dolari. Situat pe poziţia a 76-a în ATP Rankinks, Hănescu a pierdut în faţa favoritului numărul şase cu 6-3, 4-6, 7-5, alegându-se doar cu un cec de 4.290 de dolari, neprimind în schimb nici un punct ATP.

Futsal, Memorialul „Florin Berceanu“. Barcelona, învinsă la debut
Prima etapă a Memorialului „Florin Berceanu“ la futsal, desfăşurată miercuri, în Sala Sporturilor din Craiova, a adus o surpriză. CS Barcelona Craiova, una dintre favoritele competiţiei, a fost învinsă de Recolta Ostroveni cu scorul de 6-4. Golurile echipei antrenate de Ovidiu Florescu au fost marcate de Ochea, Idita, O. Mărăcine, Muliu, Gîrgel şi Arnăutu, în timp ce pentru „catalanii“ din Bănie au punctat Jianu, Ad. Popa (2) şi Tîmplaru. În celălalt meci din grupa B, Gaz Metan CFR Craiova şi CS CFR au remizat, scor 3-3 (marcatori: Păpălă, Mitroi, Arsenie / Bădoi, Gîrbiţă, Bugălă). În grupa A, AS Prometeu a trecut cu 4-2 de Tudival. Pentru „pompieri“ au punctat: Creţu (2), Rotaru şi Sandu, în timp ce golurile învinşilor au fost reuşite de Mehedinţu şi M. Oprescu. Unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale primei zile a fost cel dintre Petrom Chimia şi Armata, colege de serie în Liga a III-a. Chimia s-a impus cu 5-4 şi a punctat prin Băluţoiu (3), S. Chivu şi Stăncuţă, iar golurile „militarilor“ au fost reuşite de M. Niţă, Drăghici (2) şi Stănculescu. Aseară s-au jucat partidele: Prometeu – Armata, CFR – Barcelona, Tudival – Petrom Chimia şi Ostroveni – Gaz Metan CFR, iar astăzi se dispută meciurile din ultima rundă: Tudival – Armata (16.00), Ostroveni – CFR (17.00), Petrom Chimia – Prometeu (18.00) şi Barcelona – Gaz Metan CFR (19.00). Primele două echipe clasate în fiecare grupă vor juca mâine semifinalele, duminică fiind programate cele două finale.

Fotbal, Cupa Spaniei. Barcelona, egală cu Alcoyano
FC Barcelona nu a reuşit decât un rezultat de egalitate pe teren propriu, scor 2-2, cu modesta Alcoyano, din Liga a treia, în manşa a doua a 16-imilor Cupei Spaniei. Catalanii au ajuns în optimi graţie victoriei din tur, cu 3-0. Pe „Nou Camp“, Barcelona a condus cu 2-0, după „dubla“ reuşită de Ezquerro, iar oaspeţii au punctat apoi prin Perona şi Arnau, cel din urmă înscriind în ultimul minut de joc. Real Madrid a fost la un pas să joace prelungiri cu Alicante (D1). În tur fusese 1-1 şi acelaşi scor se înregistra pe „Santiago Bernabeu“ şi în minutul 90, când Guti a marcat pentru 2-1 şi i-a dus pe madrileni în optimi. Alte rezultate din 16-imile Cupei Spaniei: Deportivo – Espanyol 1-2 (în tur 1-1), Valencia – Real Union 3-0 (2-1), Getafe – Burgos 4-1 (1-0), Atletico – Granada 1-1 (2-1), Betis – Elche 3-0 (1-1), Mallorca – Osasuna 4-0 (0-2), Villarreal – Las Palmas 2-1 (4-2), Sevilla – Denia 4-3 (1-1), Bilbao – Hercules 2-0 (2-2), Murcia – Valladolid 2-3 (1-1), Santander – Malaga 2-0 (0-0), Huelva – Xerez 1-1 (1-0).

Fotbal, Campionatul Angliei. Liverpool nu a putut învinge pe Wigan
FC Liverpool nu a putut învinge pe Wigan, pe teren propriu, în etapa a 21-a a campionatului. Pe „Anfield Road“, cele două echipe au remizat, scor 1-1, după ce „cormoranii“ au condus până către final, graţie reuşitei lui Fernando Torres din minutul 50. A egalat Bramble cu zece minute înainte de sfârşitul partidei. Formaţia pregătită de Rafael Benitez a pierdut locul al patrulea în urma acestui semieşec. Poziţia respectivă este ocupată acum de Manchester City, învingătoare cu 2-0 pe terenul lui Newcastle United (Elano ’36, Gelson ’76). City are 39 de puncte din 21 de meciuri, în timp ce Liverpool a acumulat 38 de puncte din 20 de partide disputate. Tot miercuri seară s-au mai jucat meciurile Blackburn Rovers – Sunderland (1-0) şi Bolton Wanderers – Derby County (1-0). Următoarea etapă a campionatului Angliei, a 22-a, este programată pe 22 ianuarie.

Fotbal. Fiorentina nu i-a propus lui Mutu prelungirea contractului
Conducerea clubului Fiorentina a dezminţit, prin intermediul directorului sportiv Pantaleo Corvino, că i-ar fi propus atacantului Adrian Mutu prelungirea contractului până în 2012, care prevede şi o mărire de salariu, aşa cum anunţase presa italiană. „Este ca şi cum ne-ar plăcea să ne facem singuri rău şi nu ne dăm seama că unele zvonuri, care sunt simple zvonuri, ne pot face mari probleme. Dar mai ales este vorba despre lipsa de respect faţă de o societate care şi-a reafirmat în repetate rânduri modul de a acţiona“, a declarat Corvino. Presa italiană a scris miercuri că lui Adrian Mutu i s-ar propune un nou contract, cu un salariu anual de trei milioane de euro, adică dublu faţă de cât are acum. Deoarece oficialii clubului italian nu pot oferi acest salariu şi ar urma să apeleze la o inginerie financiară, contractul lui Mutu ar putea ajunge în atenţia fiscului, care a declarat „război“ fotbalului profesionist. Actualul contract al lui Mutu expiră în 2011.

Fostul director al circuitului de la Shanghai, la puşcărie

Fostul director al circuitului de Formula 1 de la Shanghai, Yu Zhifei, a fost condamnat ieri la patru ani de închisoare pentru corupţie şi pentru că a deturnat fonduri publice, potrivit unor surse judiciare. Fostul oficial a primit şi o amendă în valoare de 300.000 de yuani, echivalentul a 28.000 de euro, din partea tribunalului din provincia Anhui, decizie confirmată de un responsabil. Potrivit unei publicaţii economice, Yu Zhifei, de 55 de ani, a fost găsit vinovat că a deturnat mai mult de un milion de yuani din fonduri publice pentru a rambursa datorii personale şi pentru achiziţionarea unei case, pe vremea când conducea clubul de fotbal Shanghai Shenhua, la care a fost între 1994 şi 2001. Zhifei a fost implicat în Formula 1 din 2004, fiind responsabilul circuitului de lângă Shanghai, pe care l-a administrat până anul trecut. El este în arestul poliţiei din ianuarie 2007, în urma unei operaţiuni împotriva corupţiei din economie.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version