21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii iau cu asalt Budapesta

Craiovenii iau cu asalt Budapesta

Spadasinii juniori de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova încep anul 2008 cu un important concurs internaţional. Sportivii olteni vor pleca astăzi la Budapesta, unde vor participa la o etapă din cadrul Cupei Mondiale, dotată cu trofeul Heracles. Din lotul României care va face deplasarea la Budapesta, însoţit de antrenorii craioveni Dumitru Popescu şi Ion Bărbosu, fac parte cinci sportivi de la CSM-LPS: Andreea Cătălina, Daniel Nica, Dorian Pîrvan, Eugen Iliescu şi Florin Ureche.
„Concursul de la Budapesta este foarte important, deoarece reprezintă un criteriu de selecţie pentru Campionatul Mondial de scrimă pentru juniori, care va avea loc în luna aprilie, în Italia. Cupa Heracles este chiar mai puternică decât un Campionat Mondial. Aici au posibilitatea să vină mai mulţi sportivi valoroşi, faţă de trei, câţi au dreptul să participe la Mondial, din partea fiecărei ţări“, a spus înainte de plecare antrenorul Dumitru Popescu.
Obiectivul spadasinilor craioveni la concursul de la Budapesta este clasarea pe unul dintre primele opt locuri, calificante la Mondiale. Concursul individual feminin este programat pe 5 ianuarie, iar cel masculin, o zi mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS