Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Futsal, Memorialul „Florin Berceanu“. A început spectacolul
A cincea ediţie a Memorialului „Florin Berceanu“ la futsal a debutat ieri după-amiază în Sala Sporturilor din Craiova. La startul competiţiei s-au aliniat opt echipe craiovene, împărţite în două grupe: Prometeu, Petrom Chimia, Armata, Tudival (grupa A), Barcelona, Gaz Metan CFR, Recolta Ostroveni şi CS CFR (grupa B). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au disputat meciurile primei runde: Prometeu – Tudival, Barcelona – Ostroveni, Petrom Chimia – Armata şi Gaz Metan CFR – CS CFR. Astăzi, partidele se vor desfăşura după următorul program: Prometeu – Armata (ora 16.00), CFR – Barcelona (17.00), Tudival – Petrom Chimia (18.00) şi Ostroveni – Gaz Metan CFR (19.00), iar mâine au loc jocurile din ultima etapă: Tudival – Armata (16.00), Ostroveni – CFR (17.00), Petrom Chimia – Prometeu (18.00) şi Barcelona – Gaz Metan CFR (19.00). Primele două clasate în grupe vor juca semifinalele pe 5 ianuarie. Organizatorii turneului, AJF Dolj şi Gabriel Amzulescu, vor oferi tuturor echipelor participante diplome şi cupe aduse din Spania, de la FC Barcelona. Şi spectatorii vor primi suveniruri cu însemnele clubului catalan.

Saviola nu vrea să plece de la Real
Cu toate că nu a jucat decât şase meciuri din actuala ediţie a campionatului Spaniei, în care nu a fost folosit titular decât de două ori, atacantul argentinian Javier Saviola nu doreşte să plece de la Real Madrid în această iarnă. „Nu m-am gândit nici un moment să plec. Vreau să joc, vreau să mă lupt pentru un loc de titular. Dacă nu voi reuşi să joc în prima echipă până la sfârşitul campionatului, mă voi gândi la plecare. Nu se pune însă problema unui transfer al meu în luna ianuarie“, a declarat Saviola. Micuţul atacant argentinian (1,68 m, 60 kg) a jucat în sezonul trecut la rivala Realului, FC Barcelona, pentru care a marcat cinci goluri în 18 meciuri din Primera Division.

Tenis (f), turneul de la Auckland. Davenport, în sferturile de finală
Fosta numărul 1 WTA, Lindsay Davenport, continuă forma bună de la revenirea în circuitul profesionist, reuşind ieri calificarea în sferturile de finală la ASB Classic de la Auckland, turneu dotat cu premii totale în valoare de 145.000 de dolari. Având în palmares trei titluri de Mare Şlem, tenismana americană şi-a adjudecat victoria în faţa celei de-a şasea favorite a concursului neozeelandez, Anabel Medina Garrigues (Spania), în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-0. În urma acestui succes, Davenport a ajuns la a 15-a victorie din 16 meciuri disputate de la revenirea în circuitul WTA, următoarea adversară a acesteia din sferturi fiind italianca Sara Errani. Între primele opt jucătoare la Auckland se numără şi favorita principală, Vera Zvonareva, care a învins-o pe suedeza Sofia Arvidsson, cu scorul de 6-2, 6-3. Următoarea oponentă a rusoaicei va fi localnica Marina Erkovic, care a trecut în optimi de americanca Ashley Harkleroad cu scorul de 7-6 (5), 7-5. Ultimele două sferturi de finală programează disputele Katarina Srebotnik (Slovenia) – Aravane Rezai (Franţa) şi Maria Kirilenko (Rusia) – Tamira Paszek (Austria). Turneul australian de la Gold Coast, dotat cu premii de 175.000 de dolari, a continuat ieri, cu partidele din faza optimilor de finală, favoritele obţinând succese pe linie. Favorita numărul trei a concursului, Dinara Safina, a dispus de Flavia Pennetta cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4, în timp ce Patty Schnyder (nr. 4) a depăşit-o pe Francesca Schiavone cu 2-6, 6-3, 6-4. A cincea favorită, Shahar Peer, a beneficiat de abandonul Juliei Schruff după ce câştigase primul set la zero, pentru ca Amelie Mauresmo (nr. 6) să câştige duelul francez cu Nathalie Dechy, scor 6-3, 6-4.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version