Acasă Sport Manchester şi Arsenal au început cu dreptul noul an

Manchester şi Arsenal au început cu dreptul noul an

De la începutul Sărbătorilor de iarnă, în campionatul Angliei s-au jucat deja trei etape. În runda a 21-a, programată pe 1 ianuarie, granzii campionatului au câştigat partidele pe care le-au disputat.

După ce au jucat de Crăciun şi pe 29 decembrie, echipele din campionatul Angliei nu au avut pauză nici în prima zi a lui 2008. Arsenal Londra şi Manchester United, primele două clasate în Premier League, au debutat cu dreptul în noul an, câştigând partidele de pe teren propriu pe care le-au disputat în cadrul etapei a 21-a.
„Tunarii“ lui Arsene Wenger s-au impus cu 2-0 pe „Emirates“ în faţa grupării West Ham United. Cu Adebayor, Hoyte, Eboue şi Rosicky reveniţi în primul unsprezece, Arsenal a început în forţă meciul, iar Eduardo a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 2, când a reluat în poartă centrarea lui Fabregas de pe partea stângă. Oaspeţii au replicat prin Anton Ferdinand, al cărui şut a fost respins de pe linia porţii de Clichy. Cei care au marcat până la urmă au fost tot cei de la Arsenal, Adebayor ducând scorul la 2-0 în minutul 18. „Tunarii“ nu au mai forţat până la finalul partidei, iar tentativele lui West Ham de a reduce din handicap au fost inutile, pentru că atât fundaşii lui Arsenal, cât şi portarul Almunia au prins o zi bună.

Tevez i-a adus trei puncte lui Manchester

Manchester United a câştigat toate cele trei puncte puse în joc în partida cu Birmingham City, impunându-se cu 1-0. Atacantul argentinian Carlos Tevez s-a dovedit cea mai bună alegere a lui Sir Alex Ferguson pentru compartimentul ofensiv al lui Manchester United, în absenţa lui Wayne Rooney. Argentinianul a marcat unicul gol al meciului de pe „Old Trafford“ în minutul 25, când a finalizat o pasă a portughezului Cristiano Ronaldo. Sud-americanul mai avusese o şansă să marcheze în minutul 6, când a trimis cu capul în bară.
Manchester a dominat jocul şi în repriza a doua, iar portarul oaspeţilor, Taylor, a avut serios de lucru. Cele mai mari ocazii au fost ratate de Cristiano Ronaldo şi de argentinianul Carlos Tevez. Primul a trimis periculos cu capul, dar argentinianul a şutat din nou în bară.
În urma rezultatelor din runda a 21-a, Arsenal îşi păstrează prima poziţie în clasament, cu 50 de puncte, iar Manchester o secondează, cu 48 de puncte.

Şi Chelsea a început bine anul

Cea de-a treia echipă candidată la titlul de campioană a Angliei în acest sezon, Chelsea Londra, a început noul an cu un succes în deplasare. Elevii lui Avram Grant au câştigat cu 2-1 pe terenul altei formaţii din Londra, Fulham. „Albaştrii“ au fost conduşi la pauză cu 1-0, după reuşita din penalti a lui Murphy, dar au întors rezultatul în repriza a doua, prin golurile marcate de Kalou (’53) şi Ballack (’60 din penalti). La Fulham a debutat antrenorul scoţian Roy Hodgson.
În urma succesului obţinut pe „Craven Cottage“, Chelsea are 44 de puncte şi ocupă locul al treilea în clasament. Alte două echipe care s-au impus în etapa a 21-a din Premiership au fost Everton şi Portsmouth. Everton s-a impus cu 2-0 pe „Riverside Stadium“ din Middlesbrough, prin reuşitele semnate de Andrew Johnson şi James McFadden, în timp ce Portsmouth a plecat cu toate cele trei puncte de pe terenul lui Reading, graţie golurilor marcate de Sol Campbell şi John Utaka.
După maratonul de Sărbători, campionatul Angliei va lua o pauză până pe 12 ianuarie, când este programată etapa a 22-a.

Campionatul Angliei, etapa a 21-a

Rezultate: Arsenal Londra – West Ham United 2-0, Aston Villa – Tottenham 2-1, Manchester – Birmingham 1-0, Fulham – Chelsea 1-2, Middlesbrough – Everton 0-2, Reading – Portsmouth 0-2. Aseară s-au jucat partidele: Blackburn – Sunderland, Bolton – Derby County, Liverpool – Wigan Athletic, Newcastle – Manchester City.
Clasament: 1. Arsenal 50 puncte; 2. Manchester 48; 3. Chelsea 44; 4. Liverpool 37; 5. Everton 36; 6. Aston Villa 36; 7. Manchester City 36; 8. Portsmouth 34; 9. Blackburn 30; 10. West Ham 29; 11. Newcastle 26; 12. Tottenham 24; 13. Reading 22; 14. Middlesbrough 20; 15. Birmingham 19; 16. Bolton 17; 17. Sunderland 17; 18. Wigan Athletic 16; 19. Fulham 15; 20. Derby County 7.
Etapa viitoare: Arsenal – Birmingham; Aston Villa – Reading; Bolton – Blackburn; Chelsea – Tottenham; Derby County – Wigan Athletic; Everton – Manchester City; Manchester Utd. – Newcastle; Middlesbrough – Liverpool; Sunderland – Portsmouth; West Ham – Fulham.

Exit mobile version